Beleggen bonus acties overzicht

Beleggen bonus actie | geld of een gratis aandeel

Delen:

In dit artikel:

Wat is een beleggen bonus actie?

Een beleggen bonus actie is meestal tijdelijk. De definitie van een beleggen bonus actie is een tijdelijke actie voor nieuwe klanten, waarbij je geld als bonus of een gratis aandeel als bonus krijgt. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je vaak wel een minimaal bedrag inleggen op de beleggingsrekening. De minimale hoogte dient conform de beleggen bonus actie voorwaarden te zijn. Hiermee kun je als beleggen beginner op een laagdrempelige manier kennis maken met beleggen.

Beleggen bonus actie overzicht

Regelmatig zien we een beleggen bonus actie voorbij komen. Wil je graag direct deelnemen aan een actie waaraan ook wij deelnemen? Klik hier voor een overzicht van de huidige beleggen bonus acties. Deze worden regelmatig ge-update. Hierdoor heb je altijd een overzicht van de laatste beleggen bonus acties.

Laatste update: 15-01-2021

Lees ook: GRATIS CRYPTO VERDIENEN MET COINBASE EARN | VRAAG EN ANTWOORD OVERZICHT

Beleggen bonus actie voor beleggen beginner

Als beleggen beginner kan je via een beleggen bonus actie starten met beleggen waarbij je een welkomstbonus cadeau krijgt. De welkomstbonus bij beleggen varieert tussen de tien (10) en honderd (100) euro als je mee doet aan een bonus actie in geld. Beleggen met welkomstbonus kan ook in de vorm van een gratis aandeel. De waarde van een aandeel die je krijgt met een beleggen bonus actie varieert tussen de twee (2) en tweehonderd (200) euro. Uiteraard kunnen beleggers met meer ervaring ook mee doen aan beleggen bonus actie.

Beleggen bonus actie rendement beleggen beginner

Als beginnende belegger kun je met een beleggen bonus actie een geweldig rendement behalen! Slechts twintig euro inleggen plus twintig euro cadeau als beleggen bonus actie geld? Hiermee behaal je een rendement van 100% na slechts twee maanden. 525 euro inleggen plus 65 euro cadeau en hiermee een rendement van 12% na vier maanden? Dit zijn geen uitzonderingen als de waarde van je inleg gelijk blijft.

In deze blog neem ik je mee in mijn overwegingen om wel of niet mee te doen aan een beleggen bonus actie. Daarnaast deel ik mijn ervaringen hiermee.

Waarom doe ik vaak mee aan beleggen bonus acties?

Eenvoudig en snel deelnemen aan een actie

Het is heel eenvoudig om mee te doen aan een beleggen bonus actie. Een belangrijke vereiste om een beleggen bonus actie te verdienen is wel dat je een nieuwe klant bent. Vaak is het mogelijk om binnen vijf tot hooguit tien minuten een beleggingsrekening te openen en hierop geld te storten. Hierna ben je klaar en moet je wachten tot je de beleggen bonus actie in geld of gratis aandeel op je beleggingsrekening krijgt bijgestort.

Voorbeeld beleggen bonus actie in geld bij ASN Bank

Het openen van een ASN Bank beleggingsrekening is heel eenvoudig. Na voltooiing van de aanmelding krijg je na een aantal werkdagen bericht dat je beleggingsrekening is geopend. Hierna kan je geld inleggen om mee te kunnen doen aan de actie. Dit kostte mij hooguit vijf minuten. Zo simpel is het! Voor het openen van een rekening bij Centraal beheer geldt hetzelfde. Voor Kendu is het niet langer mogelijk om een rekening te openen.

Voorbeeld beleggen bonus actie gratis aandeel bij Bux Zero en Trading 212

Via de Trading 212 app en Bux Zero app heb je ook een beleggingsrekening in minder dan vijf minuten geopend. Ze hebben het enorm eenvoudig gemaakt om jezelf aan te melden. Het is niet zoals hierboven dat je een aantal dagen moet wachten. Bij de Bux Zero app en de Trading 212 app heb je soms binnen een uur of sneller al alles goedgekeurd. Hierna ben je klaar om te starten met handelen.

Een hoog rendement met een kleine inleg door beleggen bonus actie in geld of gratis aandeel

Bij een beleggen bonus actie krijg je vaak een welkomstcadeau in euro als je je inleg in geld gedurende een bepaalde periode (bijv. twee maanden) op de beleggingsrekening laat staan. Een hoog rendement in procenten met een kleine inleg kan je halen omdat een beleggen bonus actie in geld vaak niet hoger dan 100 euro is. Des te dichter het inleg bedrag bij het cadeau bedrag ligt des te hoger je rendement % je kan halen. Bij een inleg van 50 en een cadeau van 10 euro haal je een lager rendement (20%) dan een inleg van 20 en een cadeau van 20 (100%). Hierbij ga ik er vanuit dat de inleg in euro gelijk blijft gedurende de actieperiode. De kans hierop is overigens vrijwel nul.

Voorbeeld verwachting rendement beleggen bonus actie in gratis aandeel bij Bux Zero en Trading 212

Bij een beleggen bonus actie met een gratis aandeel is je rendement volledig willekeurig. Je kunt namelijk niet bepalen welk aandeel je gratis cadeau zult krijgen als welkomstgeschenk. Het gratis aandeel kan twee (2) euro waard zijn of misschien zelfs 200 euro. Daarnaast is het rendement afhankelijk van hoeveel geld in euro je zelf stort op de beleggingsrekening.

Bij Bux Zero en de Trading 212 app heb ik in eerste instantie slechts één euro gestort ter kennismaking van de apps. Dit is voldoende om mee te doen en een gratis aandeel te krijgen conform de actievoorwaarden. Stel je krijgt bij beide partijen een aandeel van 50 euro dan is je rendement 5000% vanwege je lage inleg van één (1) euro. Ja, je leest het goed: 5000%. De inleg is één (1) euro en je krijgt 50 euro. Dit is 50 keer zoveel als één euro en daarmee een rendement van 5000% op één euro. Ook hier geldt logischerwijs: des te minder geld je zelf inlegt des te hoger je potentiële rendement via de beleggingsactie.

Voorbeeld hoog rendement beleggen bonus actie in geld bij ASN Bank

Bij de ASN hebben ze momenteel een beleggen bonus actie in geld waarbij als je 20 euro inlegt hiermee 20 euro cadeau krijgt. Als je 20 deelt 20 betekent dit een rendement van 100%. Het openen van de ASN beleggingsrekening heeft mij maximaal vijf minuten gekost. Als je 20 euro vermenigvuldigt met 12 (om te weten wat je per uur hiermee zou verdienen) dan heb je een uurtarief van 240 euro! Als je het in dit perspectief bekijkt is een beleggen bonus actie in geld erg slim om aan mee te doen. Het beleggen bonus actie bedrag van 20 euro krijg je na vier maanden gratis op je beleggingsrekening gestort en mag je houden.

Stel je hebt geluk en je belegging doet het goed tijdens de actieperiode van de beleggen bonus actie. De waarde van de belegging op de ASN beleggingsrekening stijgt met 10%. Hierdoor krijg je aan het einde van de actieperiode op je beleggingsrekening te staan: 20 euro * 1.10 + 20 = 42 euro. Dit is een rendement van 110% op je oorspronkelijke inleg van 20 euro. De berekening is als volgt: (42 – 20) / 20 * 100% = 110 %.

Optimaal profiteren van een beleggen bonus actie in geld of gratis aandeel

Als je een zo hoog mogelijk rendement wilt verdienen via een beleggen bonus actie is het altijd slim om niet meer in te leggen dan het minimale bedrag conform de voorwaarden van de actie.

Voorbeeld optimaal profiteren beleggen bonus actie in geld bij ASN Bank

In het voorbeeld van de ASN Bank beleggen bonus actie heb ik er bewust voor gekozen om maximaal 20 euro in te leggen. Het beleggen bonus actie bedrag van 20 euro wordt niet hoger als je meer geld inlegt. Stel ik kies ervoor om 100 euro in te leggen en de koers van de belegging verandert niet gedurende de beleggen bonus actieperiode. Hierna krijg ik na de actieperiode 20 euro en dan is het totaal bedrag op mijn beleggingsrekening 120 euro. Als je hiervan het rendement wilt weten deel je 20 door 120 euro = 16.67% rendement. Bij een inleg van 20 euro was je rendement 100% geweest als de koers van de belegging ook niet wijzigt gedurende de actie periode. De kans dat de koers niet wijzigt is overigens vrijwel nul.

Een minimale inleg is het slimste om je rendement te optimaliseren van het deelnemen aan een beleggen bonus actie.

Stel gedurende de actieperiode daalt je inleg van 100 euro naar 50 euro. Aan het einde van de actieperiode heb je dan 50 + 20 = 70 euro. Dit is minder dan je oorspronkelijk inleg van 100 euro. In dit geval heb je verlies gemaakt terwijl dit niet mogelijk was met een inleg van 20 euro omdat je 20 euro cadeau krijgt van de ASN Bank.

Voorbeeld optimaal profiteren beleggen bonus actie in gratis aandeel bij Trading 212 en Bux Zero

Bij Trading 212 en Bux Zero moet je minimaal één (1) euro storten om mee te kunnen doen aan de beleggen bonus actie voor een gratis aandeel. Des te hoger de waarde van het gratis aandeel dat je krijgt des te hoger je rendement op de één euro die je stort op de rekening.

Maximaal rendement door minimale inleg bij een beleggen bonus actie

Hopelijk is het je nu duidelijk dat als je optimaal wilt profiteren van een beleggen bonus actie het belangrijk is om één ding te onthouden: beperk je inleg tot maximaal de vereiste minimum inleg van de beleggen bonus actie. Als de minimale inleg 20 euro is, kies er dan voor om maximaal de minimale inleg van 20 euro in te leggen op de beleggingsrekening. Als je minimaal één euro moet storten om een gratis aandeel te verdienen, kies er dan voor om slechts één euro in te leggen. Hiermee haal je het hoogste rendement percentage op je inleg vanwege het welkomstcadeau van een beleggen bonus actie in geld of een gratis aandeel.

Eventueel verlies compenseren door een beleggen bonus actie in geld of gratis aandeel

Als je belegt heb je altijd kans om (gedeeltelijk) je inleg te verliezen. Door deel te nemen aan een beleggen bonus actie kan je eventueel verlies compenseren als je beleggen beginner bent. Aangezien je een beleggen bonus in geld of gratis aandeel krijgt verhoogt dit je rendement op je inleg of beperkt het je verlies.

Voorbeeld weinig kans op verlies bij beleggen bonus actie in geld bij ASN Bank

Bij het voorbeeld van de ASN Bank krijg je 20 euro cadeau via de beleggen bonus actie als je voldoet aan de voorwaarden. De voorwaarde hiervoor is o.a. wel dat je minimaal 20 euro inlegt. Met andere woorden je kunt nooit verlies maken op deze minimale inleg. Het is hierbij wel belangrijk dat als je geen verlies wilt maken om niet meer in te leggen dan maximaal 20 euro. Stel de koers zakt met 50% dan heb je 10 euro over van je inleg. Maar je krijgt alsnog je 20 euro cadeau. Hierdoor blijft er 30 euro over. Dit is een rendement van 50% op je inleg. Met andere woorden: ook al daalt de koers met 50% je rendement is alsnog 50%. Een beleggen bonus actie in geld kan eventueel verlies daarom compenseren wat ideaal is voor een beleggen beginner.

Voorbeeld weinig kans op verlies bij beleggen bonus actie in gratis aandeel bij Bux Zero en Trading 212

Bij Bux Zero en Trading 212 kan je niet meer verliezen dan de waarde van je account. Stel je stort één euro om een gratis aandeel te krijgen. Dit aandeel is vijftig euro waard. Je zult dan nooit meer geld kunnen verliezen dan je eigen inleg en het aandeel van vijftig euro. Het geld van je zelf dat je in dit geval kunt verliezen is slechts één euro als je ervoor kiest om met dat bedrag te beleggen in de Trading 212 app.

Beleggen bonus actie verhoogt rendement substantieel voor beleggen beginner

Bij een klein vermogen tikt de bonus van een beleggen actie hard aan. Veel beleggen beginners zullen met een klein vermogen beginnen met beleggen. Deelnemen aan een beleggen bonus actie is dan zeer lucratief. Ik zal dit duidelijk proberen te maken op basis van drie situaties. In de eerste twee situaties nemen we 1000 euro als voorbeeld. In de derde situatie nemen we 10000 euro als voorbeeld. Hopelijk wordt het hiermee duidelijk om zoveel mogelijk mee te doen aan een beleggen bonus actie in geld of gratis aandeel als je een zo hoog mogelijk rendement wilt behalen maar nog niet zoveel vermogen hebt. Hoe hoger je vermogen wordt des te minder interessant het wordt om mee te doen aan beleggingsacties.

Situatie 1: je belegt zonder beleggen bonus actie met een klein vermogen van 1000 euro

Stel je hebt 1000 euro. In de ene situatie kies je ervoor om dit bedrag zonder deel te nemen aan een beleggen bonus actie te beleggen op de beurs. Je besluit het volledige bedrag te beleggen. Aan het einde van het jaar is je rendement 7% en is het bedrag toegenomen van 1000 naar 1070 euro. Een prima rendement van in totaal 70 euro.

Situatie 2: je belegt alleen via beleggen bonus acties met een klein vermogen van 1000 euro

Aangezien je weet dat je je rendement substantieel kunt verhogen bij een klein vermogen kies je ervoor om alleen deel te nemen aan beleggen bonus acties. Als beleggen beginner kan je je rendement als je net begint substantieel verhogen door deel te nemen aan beleggen bonus acties. Als je een meer ervaren belegger bent kan je je rendement er ook substantieel mee verhogen bij een relatief klein vermogen.

Ook in deze situatie heb je 1000 euro om te beleggen. Het volledige bedrag wordt belegt in een beleggingsrekening waarbij je een gratis aandeel of geld als welkomstcadeau krijgt. De beleggingen doen het net zo goed als in de vorige situatie. Je behaalt ook hier een rendement van 7%. Hier blijft het alleen niet bij. Omdat je meegedaan hebt aan beleggen bonus acties krijg je in totaal 70 euro als geld bonus en een gratis aandeel t.w.v. 30 euro op je beleggingsrekening. Net als in de vorige situatie resulteert 7% rendement in 70 euro op 1000 euro inleg. Tellen we hier de 100 euro bonus bovenop, komen we uit op 170 euro. Als we dit bedrag vervolgens delen door 1000 komen we uit op: 17% rendement! 10% rendement meer dan in situatie één.

Situatie 3: je belegt met 10 duizend euro en doet ook mee aan beleggen bonus acties

In deze situatie leg je 9000 euro meer in als in situatie 1 en 2. We gaan er hier voor het gemak van uit dat je ook 7% rendement behaald net als in de vorige situaties. 7% rendement op 9000 euro = 630 euro. Ook hier krijg je een beleggen actie bonus van 100 euro en een gratis aandeel t.w.v. 30 euro (net als in situatie 2). Als we dit bij elkaar optellen krijgen we 630 + 100 = 730 euro. Dit bedrag heb je in totaal verdiend met je belegging aan het einde van de beleggen bonus acties. Inclusief de actie behaal je hiermee een rendement van 7.3%. Dit is slechts 0.3% meer ten opzichte van als je niet meegedaan had aan de actie.

Kennismaken met nieuwe beleggen apps en aanbieders

Door middel van beleggen bonus acties wordt je eigenlijk overgehaald met een financiële prikkel om te starten met beleggen bij een voor jou nieuwe aanbieder. De financiële prikkel kan een cadeau in geld of een gratis aandeel zijn als welkomstgeschenk. Iedere aanbieder van beleggen probeert zich te onderscheiden van de concurrentie. De ene aanbieder zoals de ASN Bank focust zich bijv. op duurzaam beleggen. Andere aanbieders focussen zich op een zo hoog mogelijk rendement behalen. Sommige aanbieders hebben misschien wel een hele innovatie app voor op je mobiele telefoon. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om nieuwe beleggen apps en aanbieders uit te proberen. Misschien is de nieuwe beleggen aanbieder die je via beleggen bonus acties leert kennen wel fijner dan de je huidige aanbieder?

Vier redenen om niet mee te doen aan een beleggen bonus acties

Het openen van een beleggingsrekening is een saai klusje

Laten we eerlijk zijn. Het openen van een beleggingsrekening is een saai klusje dat je liever niet doet. Gelukkig duurt het meestal niet lang om een beleggingsrekening te openen. Daarom vind ik dit nadeel zelf niet erg als ik de eerder genoemde voordelen in overweging neem.

Minder overzicht door geld op meerdere beleggingsrekeningen

Overzicht van je geld is fijn. Het is niet handig om op meerdere beleggingsrekeningen je geld verspreid te hebben staan. Het is veel handiger om het op slechts één beleggingsrekening te hebben staan. Het kost meer tijd om verschillende rekeningen in de gaten te houden en vervolgens moet je de bedragen die daarop staan bij elkaar tellen om te weten hoeveel vermogen je in totaal belegd hebt. Gelukkig kun je na een actieperiode je geld altijd van de beleggingsrekening afhalen en overmaken naar je favoriete beleggingsrekening. Hierdoor kan je het aantal beleggingsrekening alsnog beperken.

Onthouden dat je mee doet aan beleggen bonus acties

Je zult vast niet de eerste zijn die enthousiast mee doet aan beleggen bonus acties en het vervolgens totaal vergeet dat je hebt meegedaan. Daarnaast vergeet je ook nog eens je inlog gegevens van de beleggingsrekening omdat je bijna nooit inlogt. Wat ik zelf altijd doe is een herinnering instellen op mijn mobiele telefoon met daarin de einddatum van de actie. Als de actie voorbij is besluit ik vervolgens wat ik met het geld ga doen. Meestal bestaat die keuze uit het geld belegd laten als het mij bevalt of overmaken naar mijn favoriete beleggingsrekening.

Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen

Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het risico van beleggen is dat je je inleg (gedeeltelijk) kunt verliezen. Hierbij wel de kanttekening dat het meedoen aan beleggen bonus acties als beleggen beginner het veiligst is. Een gratis aandeel of geld bonus helpt namelijk om eventueel verlies te compenseren en je rendement te verhogen.

Voorbeeld ASN Bank compensatie geld bonus

Bij ASN Bank is het mogelijk om 20 euro in te leggen. Aan het einde van de actieperiode voor de beleggen bonus krijg je vervolgens 20 euro cadeau als je aan de actievoorwaarden voldoet. Stel je verliest helaas je volledige 20 euro inleg tijdens de actieperiode (laten we hopen van niet). Aan het einde van de actieperiode krijg je alsnog 20 euro cadeau. Hierdoor heb je wel verlies geleden (20 euro inleg) maar compenseer je dat verlies tot aan je oorspronkelijke inleg vanwege het cadeautje van de ASN Bank (ook 20 euro). Een goede manier om kennis te maken met beleggen zonder je hierover veel zorgen te hoeven maken als beleggen beginner.

Bij niet alleen de ASN Bank maar bij alle aanbieders van beleggingsrekeningen kun je je inleg verliezen. De meeste aanbieders zullen niet zo’n luxe cadeau aanbieden bij zo’n minimale inleg als bij de ASN Bank. Je zult bijv. 50 euro cadeau krijgen bij een inleg van 100 euro. Die 100 euro inleg kan je verliezen en dan krijg je aan het einde van de actieperiode 50 euro. Het verlies op de inleg is dan 100% maar dit wordt gecompenseerd door die 50 euro waardoor je verlies beperkt wordt tot 50% of 50 euro in totaal (100 – 50 = 50).

Conclusie beleggen bonus acties

Regelmatig zijn er beleggen bonus acties om aan deel te nemen als beleggen beginner waarbij je een gratis aandeel of een geld bonus krijgt als welkomstgeschenk. Met geld als bonus kunnen geweldige rendementen behaald worden zeker bij een klein vermogen van bijv. 1000 euro. Hierdoor kunnen beleggen beginners laagdrempelig kennismaken met aanbieders van beleggen. Een gratis aandeel als cadeau is een leuk extraatje dat enkel een grote impact heeft op je rendement als je een aandeel met een hoge waarde krijgt afhankelijk van je eigen inleg op het platform. Het deelnemen aan beleggen bonus acties is zoals gezegd niet zonder risico’s. Zelf aanvaard ik de risico’s en kies ik ervoor om bijna altijd mee te doen aan beleggen bonus acties ook al ben ik geen beleggen beginner. Hierbij probeer ik wel altijd de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Heb jij wel eens deelgenomen aan beleggen bonus acties? Waarom wel of niet? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Direct deelnemen aan beleggen bonus acties

Ben je na het lezen van deze blog net zo enthousiast als ik om deel te nemen aan beleggen bonus acties? Klik hier of op onderstaande afbeelding voor een overzicht van de huidige beleggen bonus acties. Deze worden regelmatig ge-update zodat je altijd een overzicht hebt van de laatste beleggen bonus acties waaraan wij actief deelnemen:

Beleggen bonus acties overzicht
Beleggen bonus acties overzicht
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.