Geld besparen online aankopen | 10 bespaar tips!

Geld besparen online aankopen | 12 geld bespaartips

Delen:

In dit artikel:

Twaalf slimme tips om geld te besparen op online aankopen

In deze blog geef ik je twaalf slimme tips om geld te besparen op online aankopen. Met behulp van deze eenvoudig toepasbare geld bespaartips kun je een aanzienlijke geldbesparing realiseren op de lange termijn! Voor de tips om online geld te besparen zal voornamelijk een televisie als voorbeeld gebruikt worden. Hiervoor gebruiken we een Philips televisie bij Coolblue als voorbeeld. Zie hieronder de Philips 65″ 4K OLED TV met type nummer 65OLED804/12.

Geld besparen op online aankopen zoals een Philips 65" 4K OLED TV (65OLED804/12).
Philips 65″ 4K OLED TV (65OLED804/12)

Lees ook: Vijf essentiële bespaartips om financieel onafhankelijk te worden

Geld besparen tip 1: herinnering instellen na online aankopen

Prijsverlaging na online aankoop

Stel je eens voor dat je de Philips televisie bij Coolblue hebt gekocht voor €2.499,00. Je bent er heel blij mee en eigenlijk sowieso niet van plan om deze retour te sturen. Helaas kom je er een week na deze online aankoop achter (dankzij jouw ingestelde herinnering), dat precies dezelfde televisie nu voor de helft van het geld te koop wordt aangeboden bij de online winkel van Coolblue.

Regelmatig een prijscontrole om geld te besparen op online aankopen

Als je geen herinnering had ingesteld om de prijs te controleren bij Coolblue dan was je de prijsverlaging nooit opgemerkt. Hierdoor had je geen geld kunnen besparen op de Philips televisie. Hoe je hierdoor precies geld kunt besparen komt later aan bod. Mijn advies zou zijn om regelmatig een prijs controle te doen na elke (dure) online aankoop als je geld wilt besparen. Afhankelijk van hoe belangrijk je het vindt om geld te besparen kun je deze instellen op bijvoorbeeld een dag of een week. Zelf stel ik deze meestal in op een aantal dagen aangezien het weinig werk is om de prijs regelmatig handmatig te controleren. Als je dit teveel werk vind is het ook mogelijk om het automatisch bij te houden. Ook dit komt later in deze blog aan bod.

Geld besparen tip 2: profiteren van laagste- of beste prijsgarantie

Niet alle online winkels hebben een laagste- of beste prijs garantie

Sommige online winkels hanteren een laagste- of beste prijsgarantie ten opzichte van concurrerende bedrijven die dezelfde of soortgelijke producten verkopen. Vaak zijn er overigens onderliggende voorwaarden die het ondoorzichtig maken hoe de garantie precies werkt. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met de online winkel om ze te vragen hoe de laagste- of beste prijsgarantie precies werkt. Gelukkig is het op de website van een online winkel vaak wel eenvoudig te zien of dit type garantie van toepassing is.

Profiteren van laagste- of beste prijsgarantie alvorens online aankoop

Bij een online winkel met een laagste- of beste prijs garantie kun je geld besparen voordat je de aankoop hebt gedaan. Je kunt namelijk verwijzen naar andere online winkels die goedkoper zijn. Hierdoor zullen ze de prijs aanpassen waardoor jij geld kunt besparen voordat je de daadwerkelijke online aankoop doet. Je dient hiervoor wel eerst contact op te nemen met de online winkel en ze de situatie uit te leggen. Mijn advies zou overigens zijn om direct bij de goedkopere winkel te bestellen in plaats van hierin veel moeite te steken. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat de goedkopere online winkel vergelijkbaar is qua garantie en service etc. (als je dat ten minste belangrijk vindt).

Profiteren van laagste- of beste prijsgarantie na online aankoop

Bij een online winkel met de laagste- of beste prijsgarantie is het extra slim om een herinnering in te stellen. Hiermee kun je geld besparen nadat je de aankoop hebt gedaan. Je zou namelijk de prijzen van andere online winkels in jouw eigen voordeel kunnen gebruiken om geld te besparen. Je checkt (om bij het voorbeeld van de televisie te blijven) niet alleen regelmatig de prijs van Coolblue voor een Philips televisie, maar ook bijvoorbeeld de prijs van ‘Bol.com’ en de Mediamarkt. Indien de prijs bij één van deze online winkels inmiddels is verlaagd dan zou je geld kunnen besparen bij de online winkel waar je de Philips televisie hebt gekocht. Het is hiervoor vaak wel belangrijk dat jouw aankoop zich nog in de bedenktermijn bevindt. Hierover later meer in deze blog.

De beste- of laagste prijsgarantie werkt ook in offline winkels

De beste- of laagste prijsgarantie werkt overigens ook in een fysieke offline winkel bij je in de buurt. Stel je bent daar op locatie dan zou bijvoorbeeld de website van Tweakers kunnen openen om de actuele prijs te controleren van een televisie. Het is soms zelfs zo dat de prijs in de fysieke winkel hoger is dan de online winkel of andersom. Altijd goed om dit te controleren zodat je geld kunt besparen.

Geld besparen tip 3: lange bedenktijd is meer kans om geld te besparen op online aankopen

Geld besparen na aankoop zonder laagste- of beste prijsgarantie

Het is mogelijk om geld te besparen na een online aankoop zonder dat een website een laagste- of beste prijsgarantie biedt. Bij Bol.com bijvoorbeeld is het mogelijk om een artikel gratis retour te sturen. Je hebt een bedenktijd van 30 dagen. Dit is 16 dagen meer dan de standaard termijn van 14 dagen. Hierdoor heb je 30 dagen de tijd om de prijs handmatig of automatisch te controleren op een prijsverlaging. Deze prijsverlaging kan bij Bol.com zelf zijn of bij een concurrerende partij zoals bijvoorbeeld Coolblue. Hoe langer de bedenktijd des te meer kans jij daarom hebt om geld te besparen vanwege een mogelijke prijsverlaging. Het retourrecht kan op deze manier in jouw voordeel werken.

Indien de aankoopprijs gelijk is bij verschillende online winkels is het slim om altijd te bestellen bij de website met de langste bedenktijd na aankoop (alvorens retour sturen). Uiteraard is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken en ook zaken als garantie in overweging te nemen bij je online aankoop beslissing. Ik wil ook benadrukken dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat je misbruik maakt van het onbeperkt retour kunnen sturen van een artikel. Als er veelvuldig misbruik van wordt gemaakt dan zal het logischerwijs op een gegeven moment niet langer mogelijk zijn om gratis retour te kunnen sturen.

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren bij Bol.com. Een lange bedenktijd bij online aankopen geeft meer kans om geld te besparen.
30 dagen bedenktijd en gratis retourneren bij Bol.com

Retourrecht online aankopen helpt je geld besparen

In Nederland heb je op specifieke online aankopen (zoals een televisie) een standaard retourrecht van 14 dagen zonder dat je reden hoeft te melden. In principe zou je de Philips televisie retour kunnen sturen nadat je een prijs verlaging hebt opgemerkt bij Coolblue of een directe concurrent zoals Bol.com. Hierna zou je vervolgens de Philips televisie opnieuw kunnen bestellen bij Coolblue voor de nieuwe lagere prijs. Of natuurlijk direct bij een concurrent zoals ‘Bol.com’ als die nu goedkoper is. Laten we eerlijk zijn, retour sturen en opnieuw bestellen doe je liever niet want dat kost veel moeite. Daarnaast zou Coolblue dat natuurlijk ook vervelend vinden. Dit neemt niet weg dat je het retourrecht op online aankopen wel in jouw eigen voordeel kunt gebruiken. Het goede nieuws is dat je geld kunt besparen zonder überhaupt iets retour te sturen maar in plaats daarvan simpelweg contact op te nemen.

Geld besparen door contact op te nemen

De eenvoudigste en meest nette oplossing om geld te besparen via het Nederlandse retourrecht is om contact op te nemen met een online winkel. Je legt de situatie van de prijsverlaging na aankoop uit of wijst ze op het feit dat concurrentie opeens veel goedkoper is. Grote kans dat ze jouw situatie begrijpen en willen meedenken naar een oplossing.

Mijn advies zou zijn om in het contact te sturen naar een oplossing waarbij je geld overgemaakt krijgt naar jouw bankrekening. Hierbij vraag je om het verschil in aankoopprijs en de nieuwe lagere prijs in geld overgemaakt te krijgen. Hierdoor hoef jij niks retour te sturen en heeft de online winkel er verder geen werk meer aan. Een win-win oplossing! Als ze een cadeaubon voorstellen zou ik altijd vriendelijk hiervoor bedanken. Deze zijn vaak beperkt geldig waardoor je uiteindelijk misschien meer geld uitgeeft in plaats van het besparen van geld.

Als ze moeilijk doen zou je kunnen aangeven dat je het recht hebt om het product retour te sturen en dat je het liefst voor de gemakkelijke oplossing wilt kiezen. Grote partijen als Bol.com en Coolblue doen in de praktijk niet moeilijk waarbij je met deze tip veel geld kunt besparen! Het bespaart Coolblue en Bol.com ook geld want ze krijgen niks retour gestuurd. Je hoeft je zelf zeker niet slecht te voelen als je op deze manier geld bespaart. Een online winkel vind het fijn om te weten of de prijzen marktconform zijn en daarnaast hoeven ze natuurlijk niet per sé mee te werken aan een prijsverlaging. Hierna kun je zelf de afweging maken of je het product wilt houden of retour gaat sturen om opnieuw te bestellen voor de lagere prijs.

Lees ook: Waarom ik altijd mee doe aan een beleggen bonus actie

Geld besparen tip 4: prijsalert instellen op Tweakers

Bij Tweakers kun je voor allerlei producten waaronder televisies een prijsalert instellen. Voor deze tip gebruiken we het voorbeeld van de Philips televisie.

Prijsmelding instellen televisie Tweakers. Hierdoor kun je gemakkelijk geld besparen op online aankopen.
Prijsmelding instellen televisie Tweakers

Geen herinnering maar een prijsalert instellen

In plaats van bijvoorbeeld via je mobiel een handmatige herinnering in te stellen om de prijs te controleren kun je het ook automatiseren bij Tweakers. Door middel van een prijsalert krijg je automatisch een melding via e-mail als de prijs daalt tot onder een vooraf ingesteld prijsniveau. Hierna kun je actie ondernemen om geld te besparen alvorens én nadat je een online aankoop hebt gedaan.

Voor de aankoop geld besparen

Stel je eens voor dat je de Philips televisie heel graag wilt kopen maar deze te duur vind. Je wilt deze televisie alleen kopen als deze een prijs bereikt van onder de €2000. Dit kun je instellen bij Tweakers waardoor je een prijsalert ontvangt zo gauw er een online winkel is die deze voor €2000 of minder verkoopt.

Na de aankoop geld besparen

Je hebt de Philips televisie al gekocht maar je wilt de prijs wel graag automatisch bijhouden en controleren. Je zou bij Tweakers een prijsalert kunnen instellen op de aankoopprijs van de Philips televisie: €2.282,79. Als de prijs met slechts één eurocent daalt krijg je al een prijsalert. Als je een kleine prijsdaling niet de moeite waard vind zou je bijvoorbeeld een prijsmelding kunnen instellen op €2000.

Geen complete lijst van aanbieders om geld te besparen

Bij Tweakers ontvang je alleen een prijsalert op de aanbieders die in het overzicht staan (zie onderstaande ‘screenshot’). De BCC staat er bijvoorbeeld al niet tussen. Met andere woorden: Tweakers bied een goed overzicht waarmee je automatisch de prijs van je online aankoop kunt volgen maar het is niet volledig. Als je de prijzen bij nog meer online winkels wilt volgen zul je een handmatige herinnering moeten instellen zoals omschreven bij ‘geld besparen tip 1’. Vervolgens zul je handmatig alle websites moeten bekijken die je wilt controleren op de prijs. Je zult de afweging moeten maken of dit de moeite waard is.

Overzicht aanbieders Philips televisie Tweakers. Hierdoor kun je gemakkelijk zien bij welke online aankopen je geld kunt besparen.
Overzicht aanbieders Philips televisie Tweakers

Geld besparen tip 5: kortingscode- en aanbieding melding bij Pepper

Voordat je een nieuwe televisie koopt kun je wachten tot een goede aanbieding of kortingscode. Deze kun je gemakkelijk automatisch volgen via Pepper. Eenmalig instellen waarvoor je aanbieding- en kortingscode meldingen wilt ontvangen en klaar! Als je nieuw bent bij Pepper kun je natuurlijk ook eerst even zoeken door de beschikbare aanbiedingen en/of kortingscodes. Misschien stel je een melding in terwijl er al goede aanbiedingen en/of kortingscodes beschikbaar zijn.

Aanbieding- en kortingscode melding instellen om geld te besparen

Via de website en app van Pepper kun je meldingen instellen voor aanbiedingen. Hiervoor dien je een (gratis) account aan te maken en trefwoorden in te stellen. Je kunt zelf instellen vanaf wanneer je een melding wilt ontvangen. Ze werken bij Pepper met een temperatuur systeem. Als je in de app of op de website een aanbieding ziet kan je stemmen “heet” of “koud”. Hoe beter de aanbieding des te heter in graden die wordt. Zelf stel ik meestal een melding in vanaf 100 graden. Hierdoor krijg ik geen melding ‘spam’. Alleen goede hete aanbiedingen komen dan voorbij als notificatie op je telefoon en/of als melding via e-mail. Zoals je kunt zien op onderstaande screenshot heb ik veel meldingen ingesteld.

DealAlerts in de Pepper app

Pepper noemt de aanbieding meldingen zelf ‘DealAlerts’. Je kunt een onbeperkt aantal ‘DealAlerts’ instellen via Pepper. In de Pepper app ziet dat er zo uit:

Overzicht deal alerts bij Pepper om geld te besparen op online aankopen.
Overzicht deal alerts bij Pepper

Als je ‘Philips televisie’ als voorbeeld begint te typen in het bovenstaande tekstvak dan krijg je het hieronder staande te zien. Vervolgens stel je het aantal graden in waarop je een melding wilt ontvangen. Je kunt ook aanvinken dat je altijd een e-mail wilt ontvangen naast een melding in de app. Ten slotte klik je op ‘Opslaan’ en je bent klaar. Je krijgt vanaf nu volledig automatisch een melding als er een goede hete aanbieding is vanaf 100 graden.

Philips televisie aanbieding melding instellen via Pepper. Via Pepper gemakkelijk geld besparen op online aankopen.
Philips televisie aanbieding melding instellen via Pepper

Geld besparen tip 6: via Google Shopping zoeken en online winkel bezoeken

Het is altijd de moeite waard om een prijsvergelijking te doen via Google Shopping. Hiermee kan je heel gemakkelijk geld besparen op een online aankoop.

Rechtstreeks online winkel bezoeken is soms duurder

Soms is een online winkel goedkoper als je deze via Google Shopping bezoekt in plaats van een rechtstreeks bezoek aan de website. Veel mensen weten dit niet en ik ben er ook toevallig achter gekomen dat sommige online winkels dynamische prijzen hanteren. Voor televisies bij online winkels heb ik het niet kunnen ontdekken. Het is wel een veelgebruikte praktijk bij online lenzen verkopers.

Een voorbeeld hiervan is de website Alensa. Als je de online website van Alensa rechtstreeks bezoekt zie je de volgende prijs voor een 3-pack van Biofinity Toric lenzen:

Prijs Biofinity Toric lenzen bij rechtstreeks bezoek Alensa online winkel op 7/6/2020
Prijs Biofinity Toric lenzen bij rechtstreeks bezoek Alensa online winkel op 7/6/2020

Online winkel bezoeken via Google Shopping om geld te besparen

Indien je indirect de website bezoekt via Google Shopping dan is de prijs lager. De reden hiervan is dat Google hierdoor opmerkt dat je prijsbewust bent. Zie de prijs die je krijgt door de Alensa online winkel te bezoeken via Google Shopping:

Prijs Biofinity Toric lenzen bij bezoek Alensa online winkel via Google Shopping op 7/6/2020. Geld besparen op online aankopen via Google shopping.
Prijs Biofinity Toric lenzen bij bezoek Alensa online winkel via Google Shopping op 7/6/2020

Geld besparen tip 7: online aankopen doen via een cashback card

Korting via een cashback card

Via een cashback card kun je als je met een Mastercard of Visa card betaalt ‘cashback’ verdienen. Hierdoor krijg je bijv. 2% korting in de vorm van ‘cashback’. Via de Ruby Steel MCO Visa card krijg je standaard 2% cashback op (online) aankopen die je met deze pas doet. Deze gebruik ik zelf. Er zijn meer cashback cards beschikbaar zoals die van EuroClix maar die vind ik persoonlijk niet de moeite waard vanwege de lage cashback van 0.25% en hoge jaarlijkse kosten. Je zult een afweging moeten maken of je de kosten van een cashback card terug kunt verdienen. Als het antwoord hierop ‘nee’ is kun je beter met je reguliere bank pas betalen.

Alleen betalen met een cashback card als het gratis is

Een betaling via iDeal is bij een online aankoop bijna altijd gratis. Dit geldt niet voor een betaling met een Mastercard of Visa card bij online aankopen. Als het je doel is om geld te besparen via een cashback moet het natuurlijk wel de moeite waard zijn. Stel je krijgt een cashback van 0.5% maar het kost je twee euro om met een Mastercard of Visa card te betalen. Afhankelijk van het aankoopbedrag zul je dan de overweging moeten maken of het wel slim is om hiermee te betalen. Het oude vertrouwde iDeal kun je dan misschien beter gebruiken.

Lees ook: Curve Card review 2020

Geld besparen tip 8: online aankopen doen via een cashback website

Zelf maak ik er regelmatig gebruik van bij CashbackXL als ik er aan denk. Sommige mensen gebruiken het altijd en zweren erbij om geld te besparen. Hierom kan ik deze geld bespaartip natuurlijk niet overslaan.

Voorbeelden cashback websites

Cashback XL
Cashback XL
COOP Online sparen
COOP Online sparen

Voordeel online aankopen via een cashback website

Snel een eenvoudig ‘cashback’ verdienen op online aankopen door via de cashback website online winkels te bezoeken.

Nadelen online aankopen via een cashback website

Je zult zelf de afweging moeten maken of je het de moeite waard vind. Zelf vind ik het veel gedoe om eerst een cashback website te doorzoeken. Daarnaast is het echt iets om te vergeten. Als ik een nieuwe Philips televisie wil kopen denk ik er niet meteen aan om eerst een cashback website te bezoeken. Betalen met een cashback card vind ik veel gemakkelijker en is ook minder fout gevoelig. Een aankoop via een cashback website wordt niet altijd goed geregistreerd waardoor je misschien geen cashback krijgt. Soms is het ook zo dat er speciale voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen. Een voorbeeld hiervan is dat je een grote bestelling doet en je stuurt één artikel terug. Vervolgens heb je geen recht op de volledige cashback en krijg je ook geen gedeeltelijke cashback.

Geld besparen tip 9: online aankopen doen via de ING Rentewinkel

Altijd de ING Rentewinkel checken

Bij een dure online aankoop zoals een Philips televisie check ik altijd even de ING Rentewinkel om eventueel geld te besparen. Vaak is het zo dat in deze winkel een product (soms veel) goedkoper is dan de beschikbare prijzen in bekende prijsvergelijkers zoals Kieskeurig en Tweakers.

Voorbeeld Philips televisie in de ING Rentewinkel

Bij de ING Rentewinkel kun je de Philips 65″ 4K OLED TV met type nummer 65OLED804/12 goedkoper vinden dan via reguliere prijsvergelijkers. Het enige wat je hiervoor nodig hebt om van de aanbieding gebruik te maken zijn ING rentepunten. Als je zelf geen klant bent van ING bank kan je een (on)bekende vragen om de bestelling te doen en te laten bezorgen op jouw adres. Eventueel kan je diegene dan een vergoeding geven voor de ING rentepunten. Daarnaast moet je diegene natuurlijk het aankoopbedrag van de televisie terugbetalen of eventueel voorschieten.

Philips 65" 4K OLED TV met type nummer 65OLED804/12 voor €1899 in de ING Rentewinkel
Philips 65″ 4K OLED TV met type nummer 65OLED804/12 voor €1899 in de ING Rentewinkel

ING Rentepunten actie

Rente punten sale bij de ING rentewinkel t/m 20 juni 2020
Rente punten sale bij de ING rentewinkel t/m 20 juni 2020

Momenteel hebben ze een ‘Punten Sale!’ actie bij de ING Rentewinkel waarbij het gehele assortiment beschikbaar is voor maximaal 500 punten. Producten zoals een televisie kosten normaal gesproken veel meer dan 500 punten. Het is niet verwonderlijk dat de meeste televisies in de ING Rentewinkel nu uitverkocht zijn.

Lees ook: Wel of niet overstappen van ING naar nieuwe internet bank

Geld besparen tip 10: online aankopen doen via een buitenlandse website

Een online aankoop doen via een buitenlandse online winkel als Aliexpress is vaak (veel) goedkoper dan producten kopen bij een Nederlandse online winkel zoals Bol.com of Coolblue. Als het je doel is om (veel) geld te besparen is het slim om hiervoor te kiezen.

Zelf doe ik het bijna nooit omdat ik de nadelen zwaarder vind wegen dan de voordelen. Bij lenzen bestellen maak ik hierop een uitzondering. Via de online winkel van Alensa koop ik zeer goedkoop mijn lenzen en lenzenvloeistof. Ze verzenden vanuit Tsjechië via PostNL en ze hebben een volledig Nederlandstalige website. Goedkoper dan bij Alensa heb ik ze niet weten te vinden.

Voordelen online aankopen in buitenland

 • Hetzelfde of vergelijkbaar product veel goedkoper;
 • Geen of weinig verzendkosten.

Nadelen online aankopen in buitenland

 • Slechte service;
 • Geen gratis retour;
 • Geen of weinig garantie;
 • Lagere kwaliteit van producten;
 • Soms een (erg) lange verzendtijd;
 • Veel grotere kans op kwijt raken pakketje.

Geld besparen tip 11: kortingscodes online zoeken of ontvangen

Kortingscodes zoeken via Google

Het is altijd slim om kortingscodes online te zoeken via Google voordat je afrekent. Er zijn veel sites te vinden waar je deze kunt vinden. Het beste is vaak om simpelweg te “googlen” op kortingscodes. Vaak vind je dan meerdere websites met verschillende kortingscodes om uit te proberen. Aangezien kortingscodes een beperkte geldigheid hebben zul je vaak eerst meerdere moeten uitproberen voordat je er eentje hebt die werkt.

Kortingscodes ontvangen via een nieuwsbrief aanmelding

Sommige online winkels hebben een actie waarbij je na aanmelding voor de nieuwsbrief een korting krijgt van bijvoorbeeld vijf euro. Het is slim om je hiervoor aan te melden om geld te besparen. Vaak heb je wel meerdere e-mail adressen waardoor je meerdere keren geld kunt besparen bij dezelfde online winkel. Dit is misschien niet helemaal eerlijk maar wel slim als je weinig geld te besteden hebt voor online aankopen.

Geld besparen tip 12: automatisch kortingscodes uitproberen via Honey

Honey is een extensie welke je kunt installeren in je internet browser. Een extensie is een soort van app voor je internet browser. Net als dat je op je mobiel meer kunt na installatie van een app, geldt hetzelfde voor een extensie in je internet browser. De ‘Honey’ extensie herkent automatisch als er een kortingscode ingevuld kan worden alvorens het afrekenen in een online winkel. Vervolgens probeert die automatisch allerlei verschillende kortingscodes tot die de beste heeft gevonden. Gemakkelijk geld besparen op online aankopen!

Wat zijn jouw tips om geld te besparen op online aankopen?

Ik ben benieuwd! Laat het weten door een reactie achter te laten onderaan deze blog.

Delen:

4 Antwoorden aan “Geld besparen online aankopen | 12 geld bespaartips”

 1. Hi,

  Nog een aanvullende tip: stel dat je inderdaad een artikel besteld bij een retailer met een lange retourtermijn en na 25 dagen is de prijs elders voordeliger. De retailer wil niet meewerken.

  Heel gedoe om je artikel weer in te pakken, bovendien vind ik het persoonlijk niet netjes om iets wat gebruikt is en wat niet meer als nieuw te verkopen is, te retourneren.

  Mijn tip: bestel hetzelfde artikel opnieuw, daar waar het nu voordeliger is. Na ontvangst stuur je dát artikel in een andere doos naar de duurdere retailer. De retailer ontvangt een nieuw product, jij krijgt je je geld terug. Zo retourneer je een gebruikt artikel toch netjes.

 2. “Er zijn meer cashback cards beschikbaar zoals die van EuroClix maar die vind ik persoonlijk niet de moeite waard vanwege de lage cashback van 0.25% en hoge jaarlijkse kosten.”

  Hmmm, de jaarlijkse bijdrage van deze Creditcard is met €15 lager dan die van jouw Creditcard bij ING en toch heb je het over hoge jaarlijkse kosten. Vreemd!

  1. De ING creditcard heb ik sowieso en ga ik niet opzeggen ook al kost deze € 18,60 per jaar. Hierom zal ik niet nog een creditcard afnemen zoals die van Euroclix waarvoor ik ook zou moeten betalen. Dit terwijl ik met de MCO VISA card 2% cashback krijg op elke betaling. Dit is een flink verschil t.o.v. de 0.25% van EuroClix. Ik zie geen toegevoegde waarde in de EuroClix cashback card.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.