Lidl Plus App review

Lidl Plus app review: enkel 1% korting na 11 maanden 🛒

Delen:

De Lidl Plus app heb ik consequent iedere week gebruikt bij ons bezoekje aan de Lidl supermarkt gedurende de afgelopen elf maanden. Altijd van te voren alle nuttige Lidl kortingscoupons activeren en bij het afrekenen aan de kassa de Lidl Plus klantenkaart inscannen. Tijd voor een review van de Lidl Plus app! De meeste online reviews zijn direct na de lancering van de Lidl Plus app geschreven nadat ze deze vaak slechts één of enkele keren hadden gebruikt. Inmiddels is de Lidl Plus app verder ontwikkeld. Tijd voor een uitgebreide beschrijving van mijn ervaringen.

Laatste update: 26-09-2020

Lees ook: CASHBACK EN GRATIS BOODSCHAPPEN BIJ DE LIDL T/M NOVEMBER 

Mijn ervaring met de Lidl Plus app in Nederland na elf maanden consequent wekelijks gebruik

De Lidl Plus App in 30 seconden!

Wij doen wekelijks boodschappen bij zowel de Lidl als de Albert Heijn. De AH Bonus app en de Lidl Plus app gebruik ik hierdoor elke week. In deze blog deel ik mijn ervaring met de Lidl Plus app. De voordelen en nadelen van de Lidl Plus app komen ter sprake. Een uitgebreide vergelijking van de Lidl Plus app ten opzichte van de AH Bonus app. Verder laat ik jullie in een handig overzicht zien hoeveel korting ik heb verdiend door middel van het activeren van de Lidl plus app kortingscoupons in de Lidl app. De hoeveelheid korting die je er mee kunt verdienen valt tegen maar korting is korting natuurlijk! Na het lezen van de blog kun je een goede inschatting maken of het gebruik van de Lidl app voor jou persoonlijk de moeite waard is.

Voordelen Lidl Plus app

 • Kortingscoupons in in de app;
 • Te gebruiken bij de reguliere- én zelfscankassa;
 • Mogelijkheid papieren kassabon én digitale kassabon;
 • Overzicht uitgaven boodschappen per maand via de app;
 • Speciale verjaardagsactie kortingscoupon één keer per jaar;
 • Vanuit de app gemakkelijk de dichtstbijzijnde Lidl winkel vinden;
 • Toekomstige ontwikkelingen in de Lidl Plus app waaronder ‘Lidl Pay’;
 • Lidl plus aanbiedingen in de app die enkel geldig zijn na inscannen van de app;
 • ‘Kras voor korting’: kraskaarten in de app met daarin een extra kortingscoupon;
 • Lidl Plus kaart in de Lidl Plus app is ook beschikbaar zonder WiFi of mobiel internet;
 • Weekendaanbiedingen in de app: ‘weekend deal’ kortingscoupons met goede kortingen;
 • Digitale kassabonnen altijd beschikbaar in de app (mits internetverbinding beschikbaar);
 • Profiteren van lokale aanbiedingen: op vakantie kan je het land en de taal aanpassen in de app waardoor je deze ook in het buitenland kunt gebruiken voor korting;
 • Regelmatig nieuwe tijdelijke acties in de Lidl Plus app waaronder ‘Gratis boodschappen meter’ om gratis boodschappen en 5% kassabonkorting te sparen vanaf 31-8-2020 t/m 30-9-2020. Deze actie is verlengd vanaf oktober.

Nadelen Lidl Plus app

 • Geen digitale spaaracties in de app zoals bij de AH;
 • Kortingscoupons moet je eerst activeren voordat ze werken;
 • Geen mogelijkheid tot een fysiek Lidl Plus pasje zoals bij de AH;
 • Kortingscoupons zijn slechts één keer te gebruiken aan de kassa;
 • Kortingscoupons zijn vaak voor producten die minder vaak gekocht worden;
 • Indien na activatie van de kortingscoupon de voorraad van het product op is dan heb je pech;
 • De voorwaarden van de kortingscoupons zijn per product verschillend en hierdoor foutgevoelig;
 • De kortingscoupons in de app zijn niet beschikbaar zonder WiFi of mobiele data verbinding;
 • De Lidl Plus app is veel minder geavanceerd ten opzichte van de AH Bonus app;
 • Digitale kassabonnen kunnen wel als favoriet worden aangemerkt maar niet worden verwijderd;
 • Privacy: bij registratie van de app moet je veel persoonlijke gegevens geven inclusief telefoonnummer ter verificatie;
 • Alle aankopen worden geregistreerd in de digitale kassabonnen en kunnen hiermee gekoppeld worden aan je NAW gegevens;
 • Onbetrouwbare korting: tijdens de coronacrisis waren er als tijdelijke maatregel vanwege de beperkte voorraden opeens geen kortingscoupons meer beschikbaar om te activeren;
 • “Voor jou” kortingscoupons: geen échte persoonlijke aanbiedingen/kortingscoupons in de app (vlees aanbiedingen terwijl wij dat nooit kopen en andere producten die we nooit halen).

Lees ook: Vivid bank actie van 10% cashback en 20 euro gratis boodschappen tegoed bij de Lidl en/of Aldi

Hoeveel korting na 11 maanden gekregen door de Lidl Plus app te gebruiken?

Sinds oktober 2019 t/m augustus 2020 heb ik app in gebruik. Zie hieronder een overzicht met daarin de berekening van de totale korting op basis van mijn Lidl uitgaven. De korting behaal je dankzij een speciale Lidl Plus aanbieding of een activatie van een kortingscoupon in de Lidl Plus app. De hoogste korting in een maand dat ik er mee heb verdiend is 3,05% en soms heb ik ook 0% korting in een maand. Het kortingspercentage voor een heel jaar is slechts 1,03% in mijn geval. Persoonlijk vind ik dit niet echt de moeite waard als je dit vergelijkt met de schat aan privacy gevoelige informatie die je aan de Lidl verstrekt.

De reden waarom ik weinig korting verdien met de Lidl Plus app is dat ze onpersoonlijke kortingscoupons verstrekken op producten die ik nooit koop. Hierdoor zijn er wel kortingscoupons om te activeren maar ik activeer ze niet want ik ga die producten toch niet kopen. Als ik relatief veel korting heb in een maand geeft dit vaak een vertekend beeld want dan heb ik een product gekocht die ik normaal gesproken niet zou kopen. Hierdoor heb ik wel korting maar misschien anders niet zo veel uitgegeven in de supermarkt.

MaandTotaal in €Korting in €Korting in %
Oktober 201971,112,173,05
November 201923,650,482,03
December 2019154,3100
Januari 2020223,6200
Februari 2020163,001,620,99
Maart 2020290,352,550,88
April 2020254,0200
Mei 2020261,222,220,85
Juni 2020102,000,270,26
Juli 2020296,538,262,79
Augustus 2020152,503,001,97

Totaal:
1992,3120,571,03
Korting via de Lidl Plus app geactiveerde kortingscoupons per maand en jaar overzicht uitgaven boodschappen

Lees ook: tijdelijk tot 13% cashback op de boodschappen bij de Lidl en Aldi t/m november

Hoe werkt de korting in de Lidl Plus app?

Standaard aanbiedingen voor korting in de Lidl

In de Lidl zijn de standaard aanbiedingen met korting voor iedereen beschikbaar. Om van deze korting te profiteren heb je geen Lidl Plus app nodig. Je herkent de aanbiedingen aan de rode stickers verspreid door de Lidl. Dit zijn de oude vertrouwde aanbiedingen voor korting die wekelijks anders zijn. De aanbiedingen kun je vinden in de Lidl folders.

Lees ook: BOODSCHAPPENLIJSTJE APP ‘BRING!’  REVIEW – SUPER HANDIG

Speciale Lidl Plus aanbiedingen in de Lidl Plus app

Dankzij de speciale app aanbiedingen krijg je extra voordeel. Let op: dit voordeel is enkel voor gebruikers van de app. Als je de app niet gebruikt krijg je de korting niet. Deze aanbiedingen zijn niet gebaseerd op eerdere aankopen die je hebt gedaan en daarom niet altijd relevant. Er staan meestal slechts een paar speciale aanbiedingen in de app.

Kortingscoupons in de Lidl Plus app

Naast de standaard aanbiedingen kun je daarbovenop extra korting verdienen. Hiervoor heb je de app nodig. Net als bij de reguliere aanbiedingen zijn er iedere week andere kortingscoupons beschikbaar om te activeren.

Kortingscoupons activeren in de Lidl Plus App
Kortingscoupons activeren in de Lidl Plus app

‘Kras voor korting’ in de Lidl Plus app voor een extra kortingscoupon

‘Kras voor korting’ krijg je in de Lidl Plus app nadat je betaling aan de kassa gelukt is. Het is hierbij wel belangrijk dat je tijdens het afrekenen je Lidl Plus klantenkaart hebt ingescand (zelfscan) of laten inscannen. Als je dit vergeet dan krijg je geen kraskaart in de app. Na het krassen van de kraskaart krijg je een extra kortingscoupon te zien. Deze kun je net als de andere kortingscoupons activeren in de Lidl Plus app. Dit ziet er zo uit in de app:

'Kras voor korting' in de Lidl Plus app voor een extra kortingscoupon
‘Kras voor korting’ in de Lidl Plus app voor een extra kortingscoupon om te activeren voor extra korting.

Tijdelijke acties om extra korting te sparen in de Lidl Plus app

In de app hebben ze regelmatig tijdelijke acties voor extra korting. Een voorbeeld is de ‘Gratis boodschappen meter’ waarmee gratis boodschappen gespaard kunnen worden en 5% kassabonkorting. Deze actie is beschikbaar vanaf 31-08-2020 t/m 30-9-2020 en hier kun je er meer over lezen. Vanaf oktober is deze opnieuw beschikbaar voor de gehele maand.

Voorbeeld van een tijdelijke actie om extra korting te krijgen in de Lidl Plus app

Lees ook: 1% cashback via de Curve Card bij de Lidl

Vergelijking Lidl Plus app en AH Bonus app

Korting activeren (Lidl) vs. altijd korting (AH)

In de Lidl Plus app moet je kortingscoupons één voor één activeren voordat je deze korting kunt verdienen. Met andere woorden: je hebt pas het recht op korting als je de voor jou nuttige kortingscoupons hebt geactiveerd. Soms staat er een slotje bij een kortingscoupon, dit betekent dat die pas later beschikbaar komt om te activeren. Indien je per ongeluk vergeet om de kortingscoupons te activeren krijg je geen korting bij het afrekenen aan de kassa. Je krijgt zelfs geen korting als je de Lidl Plus kaart wel hebt ingescand. Daarbovenop heb je pech als je een kortingscoupon hebt geactiveerd maar er is geen voorraad meer van het product. Een activatie van een kortingscoupon betekent geen reservering van een product bij jouw dichtstbijzijnde Lidl.

In de AH Bonus app hoef je niks te activeren om korting te kunnen krijgen. Het enige wat je moet doen om in aanmerking te komen voor alle beschikbare korting is is je persoonlijke AH bonus kaart inscannen aan de kassa. Persoonlijk vind ik deze manier van korting krijgen veel handiger.

Lees ook: RENTE DIGITAAL AH KOOPZEGELS SPAREN | HOGE RENTE TIPS

Beperkt korting (Lidl) vs. onbeperkt korting (AH)

Een ander verschil tussen de Lidl Plus app en de AH Bonus app is dat de kortingscoupons bij de Lidl slechts eenmalig te gebruiken zijn voor een maximum aantal producten. Indien je meerdere keren per week boodschappen doet dan zul je slechts één keer korting hebben via de kortingscoupon activatie. Met andere woorden: bij de Lidl Plus app krijg je iedere week beperkt korting na activatie van kortingscoupons.

Beperkt korting in de Lidl Plus App voor kortingscoupons vanwege de strikte algemene voorwaarden
Beperkt korting in de Lidl Plus app voor kortingscoupons vanwege de strikte algemene voorwaarden

Bij de AH daarentegen kun je gedurende de hele week met geldige bonus aanbiedingen onbeperkt gebruik maken van een bonus aanbieding of persoonlijke aanbieding. Met andere woorden: bij de AH Bonus app krijg je iedere week onbeperkt korting zonder ook maar iets te hoeven activeren. Soms is het natuurlijk wel zo dat er een maximum aantal producten is die je kunt kopen bij een bonus aanbieding. Indien je meerdere keren per week boodschappen doet bij de AH zul je waarschijnlijk geen last hebben van die regel. De manier om korting te krijgen bij de AH vind ik daarom beter dan bij de Lidl.

Onpersoonlijke korting (Lidl) vs. persoonlijke korting (AH)

Bij de Lidl zijn de aanbiedingen van de kortingscoupons in de Lidl Plus app niet persoonlijk. Dit in tegenstelling tot wat je misschien mag verwachten omdat ze deze aanbiedingen ‘Voor Jou’ noemen. Het nadeel hiervan is dat je vaak niks hebt aan de Lidl Plus app aanbiedingen omdat je die producten normaal gesproken toch nooit koopt. De meeste mensen kopen niet een product omdat je er korting op kunt krijgen. Ze kopen omdat ze het nodig hebben en/of lekker vinden. Daarbovenop heeft de Lidl in mijn beleving bijna nooit kortingscoupons beschikbaar voor producten die de meeste mensen wekelijks kopen. Denk hierbij aan brood, melk, appels, bananen etc.

Bij de AH zijn de aanbiedingen in de AH bonus app daarentegen wel gedeeltelijk persoonlijk en gebaseerd op voorgaande aankopen. De persoonlijke bonus aanbiedingen zijn hierdoor vaak nuttig. Dit is veel handiger omdat je hierdoor korting verdiend op producten die je sowieso nodig hebt. Dit is een groot voordeel van de AH Bonus App ten opzichte van de Lidl Plus app.

Simpele app (Lidl) vs. meer geavanceerde app (AH)

De Lidl Plus app vind ik persoonlijk niet te vergelijken met de AH bonus app. De AH Bonus app is veel verder doorontwikkeld en gebruiksvriendelijker. De Lidl Plus app oogt ook van minder kwaliteit en goedkoop. De AH bonus app straalt meer luxe en gemak uit.

De AH bonus app bevat de volgende nuttige extra functies ten opzichte van de Lidl Plus app:

 • Allerlei recepten om te koken bekijken tijdens het winkelen;
 • Producten gemakkelijk opzoeken in de AH app;
 • Zelfscannen in de AH winkel vanuit de AH Bonus app;
 • QR codes en producten scannen vanuit de app;
 • Favorieten lijstjes maken in de app van je favoriete producten;
 • Persoonlijke aanbiedingen gemakkelijk bekijken;
 • Bonus aanbiedingen gemakkelijk te bekijken in de AH Bonus app zonder folder te hoeven bekijken;
 • Digitaal sparen in de app van koopzegels en spaarzegels;
 • Digitaal overzicht van koopzegels en spaarzegels.
 • Boodschappen lijstje maken in de AH Bonus App;
 • Online bestellen vanuit de AH bonus app.

Unieke functies van de Lidl Plus app vergeleken met de AH Bonus app

De AH Bonus app bevat zoals je hierboven hebt kunnen lezen veel meer unieke functies ten opzichte van de Lidl Plus app. De unieke functies die Lidl Plus app bevat zijn uniek maar niet per sé beter dan het alternatief bij de AH Bonus app. Een voorbeeld hiervan zijn de kortingscoupons. Ja, dit is een unieke functie maar het niet hoeven activeren van korting zoals bij de AH is veel gemakkelijker. Een andere functie van de Lidl Plus app is dat je na betaling aan de kassa een kraskaart krijgt. Door deze krasactie krijg je een extra kortingscoupon die je vervolgens weer kunt activeren. Dit is een leuke functie maar ik heb nog nooit een kortingscoupon via de krasactie gekregen waarvan ik dacht: handig want dit koop ik elke week. Vaak krijg je een kortingscoupon voor iets wat je normaal gesproken nooit koopt.

Een unieke en handige van de Lidl Plus app is de digitale kassabonnen functie. Je kunt hiermee gemakkelijk zien hoeveel geld je aan boodschappen hebt uitgegeven bij de Lidl per maand. Daarnaast kun je zien hoeveel korting je per (digitale) kassabon hebt gespaard. Het fijne van de digitale Lidl kassabon is dat je deze ook in de Lidl Plus app ontvangt als je aan de kassa om een ouderwetse papieren kassabon vraagt. Als je de papieren kassabon kwijtraakt en je hebt onverhoopt een bedorven producten gekocht dan kun je gemakkelijk met de digitale kassabon dit afhandelen in de Lidl.

De Lidl Plus app en AH Bonus app werken allebei niet zonder internet

De Lidl Plus app werkt niet zonder internet. Het enige wat werkt is het inscannen van je Lidl Plus kaart. Hieraan heb je niks omdat je hiermee geen korting krijgt. Je krijgt korting door kortingscoupons te activeren. In de Lidl supermarkt werkt mobiel internet vaak slecht of niet vanwege slecht bereik. Daarnaast (als er al WiFi is via Lidl) geldt voor de de WiFi hetzelfde deze werkt ook vaak slecht of niet. Het grote probleem hiervan is dat je in de supermarkt niet kunt zien welke kortingscoupon je ook alweer had geactiveerd.

Mijn tip is om de kortingscoupons van te voren voordat je in de Lidl bent te activeren. Daarnaast om van te voren te bedenken hoe je op een voor jou handige manier kunt onthouden onthouden welke kortingscoupons je hebt geactiveerd. Een handige app hiervoor zou Bring! kunnen zijn. Deze gebruik ik zelf om bij te houden welke producten ik wil gaan kopen voordat ik naar de AH en Lidl ga.

Lidl Plus Kaart activeren in de Lidl Plus App zonder internet
Lidl Plus Kaart activeren in de Lidl Plus app zonder internet

Volledig digitaal sparen (AH) vs. niks digitaal sparen (Lidl)

In de AH Bonus app kun je gemakkelijk en volledig digitaal koopzegels en spaarzegels sparen. Bij de Lidl is er überhaupt geen mogelijkheid om iets digitaal te sparen. Het is wel mogelijk om digitale kassabonnen op te slaan in de app maar niet om digitaal te sparen. Dit vind ik bijzonder! Ik hoop dat ze vanwege de voorsprong van de AH Bonus app hiermee zo snel mogelijk aan de slag gaan.

Ouderwets niet digitaal sparen in de Lidl Plus App
Ouderwets niet digitaal sparen in de Lidl Plus app

Geen mobiel, geen korting (Lidl) vs. altijd korting via persoonlijke AH bonus kaart (AH)

Als je bij de Lidl je mobiel bent vergeten kun je normaal gesproken geen korting krijgen via de Lidl Plus aanbiedingen. Bij de AH heb je altijd recht op korting omdat je enkel je persoonlijke bonus kaart hoeft in te scannen. De meeste mensen hebben namelijk een fysiek pasje aan de sleutelbos bijvoorbeeld waardoor je zonder mobiel korting kunt krijgen aan de kassa. Bij de Lidl kun je geen fysiek pasje of iets krijgen aan je sleutelbos waardoor je pech hebt als je je mobiel niet bij je hebt. Het is natuurlijk wel zo dat de meeste mensen altijd een mobiel op zak hebben. Echter, als je tijdens het boodschappen doen jouw batterij van de mobiel leeg raakt dan kun je je Lidl Plus Kaart in de App niet inscannen en dus geen korting.

Er zijn wel twee mogelijke oplossingen. Je kunt namelijk je eigen Lidl Plus kaart maken. Maak een screenshot met je mobiel van het pasje in de app. Vervolgens print je deze uit en stop je die in je portemonnee. De reden waarom dit werkt is dat ze klantenkaart werkt met een QR-code. Dit is de handigste oplossing welke je kunt gebruiken aan de zelfscan kassa en bij de normale kassa. Een andere minder handige oplossing is om je 17-cijferige code op te schrijven en deze te geven aan de persoon bij de kassa zodat die dit nummer kan intikken. Hierna heb je je Lidl Plus klantenkaart gebruikt zonder dat je je mobiel bij je hebt.

Lidl Plus Kaart QR-code in de Lidl Plus App
Lidl Plus Kaart QR-code in de Lidl Plus app

Handig op vakantie (Lidl) vs. niet bruikbaar op vakantie (AH)

Profiteren van lokale aanbiedingen op vakantie met de Lidl Plus app
Profiteren van lokale aanbiedingen op vakantie met de Lidl Plus app

De Lidl plus app kan je gebruiken in het buitenland als je op vakantie bent om te profiteren van de beste lokale aanbiedingen. Je dient hiervoor in de instellingen van de app het land en de taal te wijzigen. Deze kun je als je terug bent in Nederland weer terug zetten naar Nederland en Nederlands. De Albert Heijn app bevat niet zo’n functie waarmee je gemakkelijk kan profiteren van lokale aanbiedingen. Dit is misschien ook wel te verklaren omdat de Lidl breed vertegenwoordigd is in Europa terwijl de Albert Heijn dat niet is.

Speciale verjaardagsactie kortingscoupon (Lidl) vs. geen actie (AH)

Bij de Lidl krijg je als je bijna jarig bent een notificatie van de Lidl Plus app op je mobiel met de mededeling: ‘Je bent bijna jarig, daarom staat er een speciale verjaardagsactie voor je klaar’. Voor zover ik weet bestaat er niet zoiets bij de Albert Heijn.

Speciale verjaardagsactie kortingscoupon in de Lidl Plus app
Speciale verjaardagsactie kortingscoupon in de Lidl Plus app

Conclusie Lidl Plus app review

Ben je van het type: “korting is korting”? Dan is de Lidl Plus app een prima app voor jou. Een simpele app met relatief weinig functies en de mogelijkheid om korting te activeren. De korting die je er mee krijgt is misschien niet heel veel maar op de langere termijn vormt het een leuk bedrag. De unieke functies van de app zijn niet heel bijzonder. De AH Bonus App is een veel nuttigere app waarmee je altijd korting krijgt via de persoonlijke AH bonus pas (zonder eerst kortingscoupons te hoeven activeren). Het één voor één activeren van onpersoonlijke kortingscoupons is geen leuk werk en een gedoe.

Het zou goed zijn als de Lidl Plus app meer functies krijgt en dat de kortingscoupons niet langer geactiveerd hoeven te worden. Lidl werkt bijvoorbeeld aan ‘Lidl Pay’ in het buitenland. Daarnaast zou het handig zijn om een fysieke pas of iets aan je sleutelbos te krijgen zodat je altijd Lidl Plus (app) korting krijgt. De Lidl Plus app heeft veel potentie als je die vergelijkt met de AH bonus app. Ze hebben zeker een aantal handige unieke functies maar het kan nog niet tippen aan de AH bonus app.

Wat vind jij van de Lidl Plus app? Laat het mij weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: REVIEW AH KOOPZEGELS SPAREN DIGITAAL | >6% RENTE TIPS

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.