CoinMarketCap app review NL

CoinMarketCap app: favoriete app voor crypto portfolio 📈

Delen:

Review CoinMarketCap app

Om mijn Crypto portfolio bij te houden gebruik ik hiervoor de app van ‘CoinMarketCap’. Een portfolio zou je kunnen zien als een verzameling van Crypto munten. De app CoinMarketCap gebruik ik reeds sinds 2017. Verschillende apps heb ik gebruikt om mijn Cryptocurrencies bij te houden maar deze is mijn favoriet.

Waarom gebruik ik de CoinMarketCap app?

Aangezien ik Crypto heb staan op meerdere plekken is de app van CoinMarketCap ideaal omdat ik hiermee mijn Crypto portfolio op één overzichtelijke plek kan inzien.

Om Crypto’s aan te kopen heb ik vroeger Binance veel gebruikt maar tegenwoordig gebruik ik de Coinbase Pro app op mijn mobiele telefoon. Als je net begint kun je het beste starten met de standaard Coinbase app. Naast Coinbase Pro heb ik wat Crypto staan op ‘Blox‘. Blox werkt nog eenvoudiger dan Coinbase. Als je zoekt op ‘Voucher code Blox’ zul je een code vinden waarmee je 5 euro startgeld krijgt. Dit is bij mij inmiddels op moment van schrijven van deze blog 9.45 euro waard.

Hierbij is het wel belangrijk te weten dat je goedkoper kunt handelen via de Coinbase Pro app in plaats van de Coinbase app. Binance is nog goedkoper om mee te handelen maar vind ik minder gebruiksvriendelijk. Als je weinig handelt en slechts af en toe Crypto koopt dan werkt Coinbase Pro perfect en het is voor mijn gevoel veiliger dan Binance.

Lees ook: GRATIS CRYPTO VERDIENEN T.W.V. 65 EURO | COINBASE EARN

CoinMarketCap website impressie

Vrijwel iedereen die bekend is met Crypto kent de website van CoinMarketCap. Hierop kun je de marktkapitalisatie zien van alle Cryptocurrencies die er zijn. In normaal Nederlands en als je het zou vergelijken met de AEX beurs wordt hiermee bedoeld: de totale waarde in euro van alle aandelen bij elkaar voor bijv. ‘Shell. In het geval van Crypto wordt hiermee daarom bedoeld: de totale waarde van het totaalaantal stuks in omloop van een Crypto (bijv. ‘Ethereum) vermenigvuldigd met de huidige marktwaarde per één stuk Crypto. Op de website van CoinMarketCap kun je daarom in een oogopslag de waarde van een crypto munt inzien.

Naast de marktkapitalisatie kun je nog veel meer inzichten opdoen op de site. Ik zou zeggen bekijk de website en lees datgene wat voor jou interessant is. Het nadeel van de website is dat je niet gemakkelijk kunt zien hoeveel jouw Crypto portfolio op dat moment waard is. Hiervoor biedt de CoinMarketCap app een oplossing.

Impressie van de website CoinMarketCap
Impressie van de website CoinMarketCap

CoinMarketCap app impressie en belangrijkste voordelen

In de CoinMarketCap app houd ik mijn Crypto portfolio bij. De app is voor mij een ‘must have’ vanwege de volgende vijf voordelen:

  • Gemakkelijk inzage in Crypto portfolio: hoeveel en welke Crypto ik bezit inclusief de waarde ervan;
  • Gemakkelijk inzien wat de koersen zijn van Crypto welke je niet in bezit hebt net zoals op de website van CoinMarketCap;
  • Meldingen instellen en ontvangen wanneer een Crypto een bepaald koersdoel behaalt;
  • Nieuws over Crypto in de app te lezen;
  • De CoinMarketCap app is volledig gratis.

Mijn portfolio verdeling in CoinMarketCap in % op 14-8-2020

Zoals je hieronder in de bewerkte ‘screenshot’ kunt zien bestaat mijn Crypto portfolio uit verschillende Crypto’s. Hiervan is mijn favoriete Crypto: ‘Ethereum’ welke afgekort bekend staat als ‘ETH’. Deze heeft het de afgelopen tijd zeer goed gedaan. Veel andere Cryptocurrencies hebben het overigens ook goed gedaan. In de CoinMarketCap app kun je zien dat ‘ETH’ als voorbeeld in de afgelopen 90 dagen gestegen is met 92,83%. Het percentage van 93,12% is de stijging van het algehele Crypto portfolio sinds 90 dagen.

Mijn Crypto portfolio in de CoinMarketCap app
Mijn Crypto portfolio in de CoinMarketCap app

Ethereum is mijn favoriete Crypto

In grijs heb ik blokken toegevoegd als bewerking waarbij 100% staat voor mijn totale portfolio. Hierbij bestaat 98% uit ‘Ethereum’ en 2% uit de overige Crypto’s. Deze verdeling verandert continue een klein beetje omdat de prijzen van Crypto ook veranderen. Het percentage is gebaseerd op de waarde van het totaalaantal stuks van één specifieke munt die ik in bezit heb t.o.v. andere Crypto. Indien ik bijv. twee verschillende Crypto’s in bezit heb waarbij ze in het begin allebei 10 euro waard zijn dan is de verdeling 50% per Crypto. Echter, als de waarde van één van de Crypto’s stijgt of zakt dan verandert dat percentage natuurlijk.

93.12% stijging van mijn Crypto portfolio in 90 dagen in de CoinMarketCap app

De volatiliteit in de Crypto markt

De volatiliteit in de Crypto markt is zeer hoog (zowel omhoog als omlaag). Zie bovenstaande ‘screenshot’ waarbij het de afgelopen 90 dagen goed uitgepakt heeft voor mijn portfolio. Je moet goed tegen de volatiliteit kunnen alvorens je besluit om te beleggen in Crypto (zie onderstaande ‘screenshots’). In maart 2020 bijvoorbeeld was de gehele Crypto markt enorm gezakt vanwege de Corona crisis. De koers van ‘Ethereum’ zakte op een gegeven moment in vijf dagen van 163 euro naar 93 euro op het laagste punt. Destijds heb ik niet verkocht. De koers staat nu in augustus inmiddels weer op 361 euro. Dit om aan te geven dat de koersen enorm kunnen stijgen en zakken. Door middel van de CoinMarketCap app en de ingestelde meldingen kun je het gemakkelijk monitoren.

Prijsmeldingen van de koers instellen in de CoinMarketCap app
Verloop van de koers van de Crypto Ethereum met als dieptepunt maart 2020
Verloop van de koers van de Crypto Ethereum met als dieptepunt maart 2020 (screenshot van de CoinMarketCap website voor de Ethereum crypto)

Lees ook: NIEUW: COINMARKETCAP EARN | COINBASE EARN ALTERNATIEF

Conclusie gratis CoinMarketCap app

De CoinMarketCap app is een aanrader indien je Crypto in bezit hebt. Het biedt verschillende voordelen die het volgens mij een ‘must have’ maakt. Ik ben er zeer tevreden mee.

Hebben jullie Crypto in bezit? Indien nee, waarom niet? Indien ja, welke app gebruiken jullie om de koersen in de gaten te houden? Ik ben benieuwd.


Disclaimer: sommige links zijn ‘referral’ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.