Review AH koopzegels sparen digitaal | >6% rente tips 🛍️

Delen:

In mei 2020 zijn wij gestart met digitaal AH koopzegels sparen. Nu, sinds 10 augustus hebben wij het eerste volle digitale AH koopzegels spaarboekje! Tijd voor een review digitaal AH koopzegels sparen en jullie bij te praten wat mij tot nu toe is opgevallen. Hierbij ook een tip hoe je je rendement zo hoog mogelijk kan krijgen zo gauw je een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje hebt.

Lees ook: RENTE DIGITAAL AH KOOPZEGELS SPAREN | HOGE RENTE TIPS

Mijn ervaring met AH koopzegels sparen sinds mei 2020

In mijn review van digitaal AH koopzegels sparen moet ik bekennen dat het allemaal zeer eenvoudig werkt. Eenmalig hebben wij ons aangemeld in de AH app om digitaal koopzegels te sparen. Sindsdien heb ik er eigenlijk niet meer aan gedacht. Recent checkte ik de AH app waarin het mij opviel dat we het eerste volle digitale AH spaarboekje hadden. Bij een vol AH digitaal spaarboekje krijg je geen notificatie op je telefoon. Dit zou een verbetering kunnen zijn want ik verwacht dat veel mensen na aanmelding niet vaak zullen controleren hoeveel koopzegels ze hebben gespaard.

Het slimste is om direct bij een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje deze uit te ‘cashen’. De reden is dat je rente krijgt bij een vol spaarboekje en niet op basis van hoe lang je een vol AH koopzegels spaarboekje aanhoudt. Hierom gaan wij de eerstvolgende keer dat we naar de Albert Heijn gaan de koopzegels inleveren om deze uit te laten betalen.

Hoe ziet een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje eruit in de AH app?

Zie onderstaande ‘screenshot’ om te zien hoe een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje eruit ziet. Zoals je kunt zien staat er nu dat ik 3 euro rente heb verdiend. Deze 3 euro rente heb ik verdiend op een bedrag aan koopzegels van 49 euro. Als je dit bedrag deelt door 49 kom je uit op 6.12% rente. Hiervoor heb ik 490 koopzegels gekocht/gespaard in slechts 3 maanden tijd. Dit betekend dat je meerdere keren per jaar 6% rente kunt verdienen. In mijn geval verdien ik vier keer per jaar 6% rente als mijn boodschappen uitgaven gelijk blijven. Prima deal als je het mij vraagt.

Vol digitaal AH koopzegels spaarboekje
Vol digitaal AH koopzegels spaarboekje

Hoe werkt uitbetaling van een vol AH koopzegels spaarboekje in de AH app?

Zie onderstaande ‘screenshot’ om te zien hoe uitbetaling van een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje werkt. Om hier te komen klik je eerst op ‘Koopzegels uitbetalen’ (zie bovenstaande ‘screenshot’). Vervolgens krijg je de melding ‘Laat je zegels uitbetalen in de AH winkel’. Je kunt het contant laten uitbetalen of aan de (zelfscan)kassa. Het is hierbij wel belangrijk dat je jouw speciale code bij de hand hebt die hoort bij een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje.

Uitbetalen van vol digitaal AH koopzegels spaarboekje

Conclusie review digitaal AH koopzegel sparen

Ik kan niet anders dan aanraden om digitaal AH koopzegels te (gaan) sparen. Als je jezelf eenmaal hebt aangemeld merk je er niets van. Een minpuntje momenteel is nog wel dat je zelf in de gaten moet houden of je een vol spaarboekje hebt. Je krijgt geen melding/notificatie indien dit het geval is. Hierbij is het belangrijk om het volle digitale AH koopzegels spaarboekje zo snel mogelijk uit te betalen. Hoe sneller je deze uitbetaalt des te beter. Je verdiend niet meer rente als je een vol spaarboekje in de AH app laat staan.

Hoe bevalt het jullie om digitaal AH koopzegels te sparen? Hebben jullie al een vol digitaal AH koopzegels spaarboekje gehad? Indien je het nog niet spaart, waarom niet? Ik ben benieuwd. Laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: LIDL PLUS APP REVIEW: ENKEL 1% KORTING NA 11 MAANDEN 

Delen:

10 Antwoorden aan “Review AH koopzegels sparen digitaal | >6% rente tips 🛍️”

 1. In totaal moet je bij 490,- aan boodschappen nog 49,- bijbetalen, waarna je 52,- terugkrijgt. Onder de streep krijg je dus voor 490,- voor 487,-, dus ongeveer 0.6% korting. Je kunt dit framen hoe je wilt, maar het blijft gewoon een absurd kleine korting, die in het niet valt bij de hogere prijs kwaliteitverhouding die je bij de Lidl krijgt.

  1. Haha, ik ga de rente of korting discussie liever niet opnieuw aan. Er valt iets te zeggen voor beide waarbij ik ga voor de positieve benadering van rente. Je kunt het ook als korting zien natuurlijk zoals jij dit beargumenteert. Hierover is eerder een blog geschreven door SVMV waarbij AH koopzegels vanuit het korting perspectief wordt beschreven. Daarnaast heb ik overigens ook eerder beargumenteert hoe je het beste AH koopzegels kunt sparen. Ik ben overigens ook een fan van de Lidl waarbij we ook daar wekelijks boodschappen doen.

    1. Ehm… Het is geen korting, het is sparen. Oftewel, je legt geld in met het idee er meer voor terug te krijgen op een later moment. Exact zoals het daadwerkelijk ook werkt en wel met 6% rente.
     En.. superfijn voor als het nodig is: Je kunt er ook gewoon je boodschappen mee afrekenen. Fijn spaarpotje voor ons hoor.

     Korting werkt toch echt anders, daarvoor zijn o.a. de bonus aanbiedingen.

     En ja, de Lidl is ook een prima winkel, komen wij ook graag, maar doe nu niet alsof de AH koopzegels 0,6% korting zouden zijn. Het is sparen…. oftewel, je krijgt meer terug als je eerst iets inlegt.

  2. Bij 2 AH’s heb ik 5 keer geprobeerd mijn koopzegels (€112) te verzilveren. Niet gelukt! Lange discussie via Whatsapp met klantenservice: “Ga terug naar de winkel. Men gaat u daar uitbetalen”. Ik wacht nog steeds op mijn gespaarde geld. De lol is er af!

   1. Online heb ik het volgende gevonden: “Hoeveel boekjes kan ik per keer uit laten betalen of verrekenen met mijn boodschappen?
    Je kunt per transactie maximaal 3 volle koopzegelboekjes uit laten betalen.

    Zie deze link.

 2. zelf spaar ik ook al jaren de AH koopzegels. Deze manier is idd een eitje.
  Ook al doe ik er langer over om een ‘boekje’ vol te krijgen. het is voor mij ook pure ‘winst’ die 6% rente. Omdat ik rm Boodschappen doe bij de AH. Ook andere winkels krijgen mijn aandacht. wat betreft aanbiedingen loop ik verschillende winkels binnen. ik kan nu eenmaal niet voor alles in mijn smaak bij bv de lidl of aldi krijgen. En zo is het zegelsparen bij de AH voor mij een mooie bijkomstigheid!

 3. Ik ben gisteren voor het eerst mijn boekjes gaan inwisselen bij de AH in de buurt/dorp. Ik had ongeveer 500 euro gespaard. Het sparen gaat heel goed en makkelijk. Ik doe mijn boodschappen altijd online. Ik dacht gewoon naar de kassa te gaan om het uit te laten betalen. Ik vroeg me het al af hoe ze dat gingen doen omdat er niet veel meer met contant geld wordt betaald. De medewerker is 2 kassa’s af gegaan om 2 boekjes uit te laten betalen. Ze zei dat er max 3 per dag mogen en dan moet je ook nog maar zien of ze wel genoeg in de kassa hebben. Ik hoop dat ze het snel online gaan regelen, want ik heb nog 7 boekjes te gaan. De medewerkster was heel vriendelijk en heeft haar best gedaan. Het leek me leuk om zo te sparen voor de vakantie, maar ik moet nu even goed gaan denken of ik dat wel wil.

  1. Hallo Martiene,
   Bedankt voor jouw interessant ervaring en fijn dat je het hier deelt. Helemaal eens dat het fijn zou zijn als het snel online uitbetaald kan worden. Wel zo handig met online boodschappen doen bij Albert Heijn. Ik heb inmiddels ook weer 1 vol boekje gespaard terwijl ik tegenwoordig mijn boodschappen online haal bij AH. Zelf blijf ik in ieder geval wel doorsparen ondanks dit tijdelijke ongemakje. Het is nog maar de vraag of wij altijd online boodschappen blijven doen. Daarnaast zou het kunnen dat Albert Heijn binnenkort alsnog met een oplossing komt om online koopzegel uit te laten betalen. Laten we het hopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.