Zorgeloos beleggen: is dit mogelijk en hoe doe ik dat? šŸ“ˆ

Delen:

Zorgeloos beleggen is mogelijk. Met zorgeloos beleggen bedoel ik beleggen zonder dat ik hierdoor slecht slaap vanwege koersschommelingen of er de hele dag druk mee bezig ben in mijn hoofd. Ondanks het feit dat ik o.a. in crypto beleg maak ik mij over mijn geĆÆnvesteerde beleggingen nooit geen zorgen. In deze blog leg ik uit hoe en waarom ik zonder zorgen beleg. De ingrediĆ«nten waardoor ik zorgeloos kan beleggen leg ik uit. Daarnaast leg ik uit waarom deze ingrediĆ«nten voor mij specifiek helpen om zorgeloos te kunnen beleggen. Deze hoeven niet voor iedereen te werken maar ze werken wel voor mij. Misschien ook wel voor jou?

Zorgeloos beleggen
Zorgeloos beleggen

Drie ingrediƫnten waardoor zorgeloos beleggen voor mij persoonlijk mogelijk is

Begin met een financiƫle buffer

Voordat je begint met beleggen is het belangrijk om een financiƫle buffer te hebben. De website van Nibud zou je kunnen gebruiken om deze te kunnen berekenen. Hieruit komt bijvoorbeeld naar voren dat je een financiƫle buffer moet aanhouden van ten minste 5000 euro. Dit bedrag is voor iedereen verschillend omdat dit afhangt van je persoonlijke situatie.

Een financiƫle buffer is belangrijk omdat je hierdoor je belegging met rust kunt laten. Met deze buffer kun je bijvoorbeeld een half jaar in je levensonderhoud voorzien en het dekt onvoorziene uitgaven. Als je de financiƫle buffer niet hebt zou je genoodzaakt kunnen zijn om je belegging op een heel slecht moment te verkopen omdat je geld nodig hebt. Dit wil je kost wat kost voorkomen.

Niet met geleend geld beleggen

Nadat je een financiƫle buffer hebt opgebouwd en als je voldoende kennis hebt van beleggen ben je in principe klaar om te gaan beleggen. Het is nooit verstandig om te starten met beleggen door geld te lenen. De reden is dat je jezelf in de schulden steekt terwijl je niet weet hoe jouw beleggingen het zullen gaan doen. Je neemt hiermee een risico die je liever niet zou moeten willen lopen. Geld lenen kost geld. Daar komt bij dat je sneller geneigd zult zijn om emotioneel in plaats van rationeel te handelen. Indien de belegging opeens veel minder waard wordt zal je misschien eerder geneigd zijn om te verkopen. Terwijl je op de lange(re) termijn wellicht winst gemaakt zou hebben.

Beleg met een lange horizon en duidelijke strategie zonder emoties

Zelf beleg ik voor de lange termijn op basis van een ‘buy and hold’ strategie. Hierdoor maken tijdelijke schommelingen in de waarde van een belegging niet uit. Dit geeft ook rust want je hebt een duidelijk plan. Als je gaat beleggen zonder een plan zul je snel geneigd zijn op basis van emoties te gaan handelen. Hierdoor zul je waarschijnlijk geen winst maken op jouw belegging. Het is onmogelijk om de waarde van een belegging consequent goed te ’timen’. Het is beter om consequent een lange termijn strategie aan te houden.

Overzicht van aanbieders waar ik momenteel beleg:

Op moment van schrijven van deze blog heb ik actieve beleggingen bij de volgende aanbieders:

Bij sommige aanbieders beleg ik niet meer waaronder: Kendu, Centraal Beheer en ASN Bank. Bij deze aanbieders heb ik dankzij een beleggen bonus actie een zeer goed rendement behaald.

Gratis beginnen met beleggen in Crypto? Klik hier.

Lees ook: BELEGGEN BONUS ACTIES OVERZICHT

Conclusie zorgeloos beleggen

Zorgeloos beleggen is volgens mij mogelijk door mijzelf te houden aan de volgende ingrediƫnten:

  • Voldoende financiĆ«le buffer;
  • Niet beleggen met geleend geld;
  • Beleg met een lange horizon en duidelijke strategie zonder emotioneel te handelen.

Misschien werken de bovenstaande ingrediƫnten ook wel voor jou? Zonder deze ingrediƫnten zou het voor mij persoonlijk veel lastiger zijn om rationeel te beleggen zonder zorgen.

Wat is voor jou de definitie van zorgeloos beleggen? Hoe zorg jij ervoor dat je zonder zorgen kunt beleggen? Ik ben benieuwd, laat het weten in een reactie onderaan deze blog.


Disclaimer: sommige links zijn ā€˜referralā€™ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiƫle keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.