Oranjepakket met korting ING | Gratis geld opnemen 💶

Delen:

ING is de eerste bank die klanten de mogelijkheid geeft om te kiezen: gratis onbeperkt geld opnemen of betalen per geld opname (maximaal vijf keer per jaar geld opnemen en alsnog goedkoper uit zijn). Ik heb gekozen voor dat laatste. ING noemt dit een Oranjepakket met korting. Hierdoor betaal ik in plaats van € 1.70 euro per maand slechts € 1.30 euro per maand. In deze blog leg ik uit hoe ik alsnog gratis geld opneem indien nodig en waarom het ‘Oranjepakket met korting’ voor mij de beste keuze is. Het is een gemakkelijke manier om extra geld te besparen zonder dat je het merkt met de tips in deze blog.

Lees ook: WEL OF NIET OVERSTAPPEN VAN ING NAAR NIEUWE INTERNET BANK?

Hoe werkt korting op de goedkoopste betaalrekening van de ING?

Normaal gesproken kost de betaalrekening van de ING € 1,70 per maand. Als je kiest voor het ‘Oranjepakket met korting’ dan betaal je € 1,35 euro per maand. Hiermee krijg je 20% korting per maand. Dit klinkt veel maar in euro’s is het slechts € 0,35 euro per maand. Per jaar levert dit een korting op van 12 * 0,35 = € 4,20 euro. Dit is niet echt iets om over naar huis te schrijven maar alle kleine beetjes helpen laten we maar zeggen. Als je zeker weet dat je vrijwel nooit geld opneemt waarom zou je er niet voor kiezen?

Het is belangrijk te weten dat als je kiest voor korting op je betaalrekening dat je vervolgens wel 0,80 euro per geldopname betaalt met je ING pas in Nederland en (de overige EER-landen). Dit betekent dat je vijf keer per jaar (5 * 0,80 euro per geldopname = 4 euro aan kosten) geld kunt opnemen met je ING pas en dan ben je alsnog goedkoper uit door te kiezen voor het ‘Oranjepakket met korting’. Vanaf de 6e keer zijn de totale kosten voor geldopnames € 4,80 euro en dit is € 0,60 euro meer dan de korting van € 4,20 euro per jaar. Voor mij was deze berekening doorslaggevend om ervoor te kiezen.

Lees ook: OPENBANK TOT 2% RENTE EN TOCH SPAAR IK BIJ DE ING 

Waarom heb ik gekozen voor het ‘Oranjepakket met korting’?

Zoals zovelen in Nederland betaal ik enkel nog digitaal. Contant geld is voor mij verleden tijd. Zo gauw ik contant geld heb probeer ik hier altijd zo gauw mogelijk van af te komen. Ik raak het kwijt en heb het liever op de bank staan. Hierdoor neem ik eigenlijk nooit contant geld op. Ik zal vast niet de enige zijn want anders zou ING het ‘Oranjepakket met korting’ ook niet hebben bedacht. Sinds de introductie heb ik het aanstaan en ik heb sindsdien eigenlijk nooit geld hoeven opnemen.

Lees ook: OPTIMAAL BETALEN = GELD BESPAREN  | TOT 11% CASHBACK

Hoe kan ik alsnog gratis geld opnemen als ik kies voor korting?

Er zijn meerdere manieren om gratis geld op te nemen zonder bijkomende kosten zodat je zonder nadelen kunt profiteren van het ‘Oranjepakket met korting:

N26 gratis geld opnemen als alternatief voor ING ‘Oranjepakket met korting’ geldopnames

Een N26 betaalrekening is gratis. Bij aanvraag van deze betaalrekening krijg je een gratis N26 Mastercard. Via de N26 Mastercard kan je tot 3 gratis geldopnames doen per maand en hiermee daarom tot 36 gratis geldopnames per jaar. Alleen geld opnemen in Duitsland is niet gratis. De gratis geld opnames mag je doen in heel Europa inclusief Nederland. Stel je weet dat je binnenkort geld moet opnemen dan zou je geld kunnen overboeken van je ING rekening naar je N26 rekening. Hierna kan je gratis geld opnemen.

Klik hier om binnen enkele minuten een gratis N26 betaalrekening aan te vragen inclusief gratis N26 Mastercard.

N26 gratis geld opnemen als alternatief voor ING 'Oranjepakket met korting' geldopnames
N26 gratis geld opnemen als alternatief voor ING ‘Oranjepakket met korting’ geldopnames

Curve en MCO VISA gratis geld opnemen als alternatief voor ING ‘Oranjepakket met korting’ geldopnames

Niet alleen via N26 kun je gratis geld opnemen. Dit is ook mogelijk via de Curve card en de MCO VISA card. Bij de Curve card en de MCO VISA card hebben ze geen maximum op het aantal geld opnames zoals bij N26. In plaats daarvan hebben ze een maximum geld bedrag dat je gratis kunt opnemen.

Curve Card gratis geld opnemen tot 225 euro per maand

Met de Curve card (en een daaraan gekoppelde Mastercard en/of VISA card) is het mogelijk om een bedrag in euro dat gelijk staat aan 200 pond per maand op te nemen. Dit komt neer op ongeveer 225 euro per maand op het moment van schrijven van deze blog. Indien je op zoekt bent naar een gratis VISA card om te koppelen aan de Curve card dan zou je de MCO Midnight Blue card kunnen bestellen.

Curve gratis geld opnemen als alternatief voor ING 'Oranjepakket met korting' geldopnames
Curve gratis geld opnemen als alternatief voor ING ‘Oranjepakket met korting’ geldopnames

Lees ook: ALLES OVER DE CURVE CARD | TIPS NA 5 MAANDEN GEBRUIK

MCO Midnight Blue card gratis geld opnemen tot 170 euro per maand

Met de gratis MCO Midnight Blue card is het mogelijk om een bedrag in euro dat gelijk staat aan 200 dollar per maand op te nemen. Dit komt neer op ongeveer 170 euro per maand op het moment van schrijven van deze blog.

MCO Ruby Red card gratis geld opnemen tot 340 euro per maand

Met de MCO Ruby Red card is het mogelijk om een bedrag in euro dat gelijk staat aan 400 dollar per maand op te nemen. Dit komt neer op ongeveer 340 euro per maand op het moment van schrijven van deze blog.

Gezamenlijke rekening gratis geld opnemen als alternatief voor ING ‘Oranjepakket met korting’ geldopnames

Een gezamenlijke rekening hebben wij bij de Rabobank. Hierdoor kan ik in principe ook gratis geld opnemen via de Rabo i.p.v. de ING. Zoals gezegd neem ik nooit geld op maar dit is natuurlijk ook een alternatief voor de Curve card, MCO VISA cars en N26. Misschien geldt voor jou ook wel dat je een andere bank hebt voor de gezamenlijke rekening als voor je individuele rekening.

Conclusie oranjepakket met korting en toch gratis geld opnemen

Een oranjepakket met korting is een gemakkelijke manier om extra geld te besparen. Sinds de introductie heb ik deze reeds aangezet en sindsdien heb ik geen spijt gehad. Indien ik onverhoopt toch geld moet opnemen zijn er meerdere manieren hoe ik alsnog kosteloos geld kan opnemen zoals omschreven in deze blog.

Bij welke bank heb jij een rekening? Vind je dit een goed initiatief die je ook wel bij je eigen bank zou willen hebben? Waarom wel of niet? Ik ben benieuwd, laat het weten in een reactie onderaan deze blog.


Disclaimer: sommige links zijn ‘referral’ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

Delen:

2 Antwoorden aan “Oranjepakket met korting ING | Gratis geld opnemen 💶”

 1. “Met de Curve card (en een daaraan gekoppelde Mastercard en/of VISA card) is het mogelijk om een bedrag in euro dat gelijk staat aan 200 pond per maand op te nemen.”

  200 pond per dag!
  https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/214176825-Can-I-use-Curve-at-ATMs-?mobile_site=true#:~:text=Yes%2C%20you%20can%20absolutely%20use,3500%20per%20month%20from%20ATMs.

  De 200 pond per maand betreft opnames in vreemde valuta.

  1. Bedankt voor je reactie en bijgevoegde link. Hierin staat nuttige informatie.

   Je kunt maximaal £200 pond per dag opnemen inderdaad. Echter hiermee heb je ook gelijk je gratis maandelijkse limiet verbruikt. Zie hiervoor de ‘limits’ in de Curve app. ‘Withdraw up to £200 per month from foreign ATMs. There’s a 2% fee or a £2 charge (whichever is higher) for any further withdrawals.’ Verder staat er: ‘Withdrawing cash with an underlying creditcard: You may withdraw up to £200 from your creditcards each calendar month as per our fair use policy, you’ll be charged a 2% fee for any more withdrawals’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.