MCO Visa card review Crypto.com | Tot 9% cashback

Delen:

Let op: recent heb ik hierover een nieuwe blog geschreven. Klik hier voor de update!

De MCO Visa card wordt uitgegeven door Crypto.com. Sinds 19 mei 2020 is deze in verschillende varianten beschikbaar in Europa en daarmee ook Nederland. Vanaf 17 juli 2020 heb ik een MCO Visa card van het type: ‘Ruby Steel Red’ in mijn bezit. Deze bevalt mij heel goed! In deze blog beschrijf ik de voordelen en nadelen van de MCO Visa card van Crypto.com. Daarnaast komt mijn ervaring met de kaart tot nu toe aan bod.

Er zijn reeds verschillende blogs voorbij gekomen op de Geldhamster.nl waarin de MCO Visa card een rol speelt. Voorbeelden hiervan zijn de Spotify Premium gratis blog, en het gratis Spotify Premium stappenplan blog, de optimaal betalen blog, en de cashback op cadeaubonnen blog. Na de Visa card bijna twee maanden gebruikt te hebben is het wat mij betreft tijd voor een review.

De MCO Visa card kun je direct hier aanvragen. Een andere manier is om direct de Crypto app te downloaden en de volgende referral code bij aanmelding te gebruiken: ah77q9e2sp

Laatste update: 17-5-2021

Lees ook: SPOTIFY PREMIUM GRATIS  | ONBEPAALDE TIJD EN ONBEPERKT

Mijn ervaring met de rode MCO Visa Ruby Steel kaart

Zelf heb ik gekozen voor de rode ‘Ruby Steel’ card. De reden waarom ik voor deze specifieke MCO card heb gekozen is dat ik hiermee gratis Spotify Premium krijg door de 100% cashback (zie deze en deze blog). Daarnaast kreeg ik met deze MCO kaart t/m september 10% cashback net als luxere (hoger level) MCO Visa cards. Vanaf oktober geeft de rode ‘Ruby Steel’ kaart standaard 2% cashback wat betekent dat ik op elke 100 euro aan uitgaven 2 euro cashback krijg door te betalen met de ‘MCO Visa Ruby Steel Red card’. De overige voordelen zoals gratis Netflix vond ik niet interessant en daarom heb ik niet voor een luxere (hoger level) MCO Visa kaart gekozen.

Voor de MCO Visa Ruby Steel metal card hoefde ik ook slechts 1000 stuks van de cryptocurrency ‘CRO’ vast te zetten voor zes maanden. Voor de eerstvolgende hogere level MCO Visa kaart moet er vanaf 10,000 CRO vastgezet worden.

Let op (update van 24-10-2020): de hoeveelheid CRO benodigd om de rode Ruby Steel Visa pas aan te vragen blijft tot en met eind oktober gelijk. Vanaf begin november wordt dit verhoogd (2.5 keer zoveel). Dit geldt overigens voor alle beschikbare kaarten behalve de blauwe Midnight MCO Visa card. Indien je in oktober actie onderneemt dan zul je hiervan overigens geen last hebben en blijf je alle voordelen behouden.

MCO Visa card: Ruby Steel van ‘Composite Metal’
MCO Visa card: Ruby Steel van ‘Composite Metal’

Voordelen MCO Visa kaart

 • Tijdelijke bonus actie in geld van 50 dollar t/m oktober 2020: bij aanmelding via een referral code krijg je 50 dollar cadeau (+/- 42 euro). Dit kost je verder niets extra! Dit geldt als je een Ruby Red Steel kaart of een nog hoger level MCO Visa card besteld;
 • Bonus actie in geld van 25 dollar t/m oktober 2020: vanaf november krijg je 25 dollar cadeau (+/- 21 euro) bij aanmelding via een referral code;
 • Interessante (verlopen) introductieaanbieding: tijdelijke bonus actie in geld waarbij je t/m september 2020 als introductieaanbieding in Nederland een cashback van 5 tot 10% kreeg. Dit kreeg je o.a. bij de Lidl, Aldi, Deliveroo, Dominos en McDonald’s;
 • Standaard cashback op betalingen: vanaf oktober 2020 krijg je standaard 1 tot 8% cashback. Dit is afhankelijk van welke MCO Visa card je hebt gekozen;
 • Gratis MCO Visa card beschikbaar: volledig gratis 1% cashback met de MCO Midnight Blue VISA card. Het voordeel van deze variant is dat je niet in CRO hoeft te investeren;
 • Gratis Spotify premium (100% cashback): als je kiest voor de MCO Visa Ruby Red card (aanrader) krijg je Spotify Premium gratis. Hierbij krijg je 100% van het bedrag dat dit kost direct terug na betaling. Een stappenplan vind je hier;
 • Netflix gratis (100% cashback): als je kiest voor de MCO VISA Jade Green of MCO Visa Royal Indigo;
 • Gratis Amazon Prime (100% cashback): als je kiest voor de MCO Visa Icy White of MCO Visa Frosted Rose Gold;
 • Gratis geld opnemen: via elke MCO Visa kaart kan je gratis geld opnemen tot een bepaald bedrag. Afhankelijk van welke MCO Visa pas je kiest kun je meer geld kosteloos opnemen per maand.
 • Allerlei andere voordelen: afhankelijk van welke MCO Visa kaart je kiest kun je extra voordelen krijgen naast die voordelen hierboven reeds genoemd zijn.
 • Cashback in CRO direct verkopen voor euro’s: de cashback krijg je in de CRO crypto. Deze kun overigens direct voor euro’s verkopen in de Crypto.com app;
 • Combineren cashback: de 1 tot 8% standaard cashback van de MCO VISA card is te combineren. Hierdoor krijg je 1% extra cashback dankzij Curve;
 • 1% cashback Curve: een extra cashback van 1% gedurende de eerste 90 dagen na aanmelding bij Curve;
 • Samenwerking Curve en MCO Visa card: dankzij Curve kun je tot 90 dagen terug via ’time travel’ een transactie die je met een andere betaalpas hebt gedaan overzetten op je MCO VISA card om van de cashback te profiteren;
 • Overzicht transacties: in de Crypto.com app heb je een duidelijk overzicht van alle transacties.

Lees ook: ALLES OVER DE CURVE CARD | TIPS NA 5 MAANDEN GEBRUIK

Nadelen MCO Visa pas

Er zijn een aantal aandachtspuntjes die belangrijk zijn om te begrijpen:

Het is geen creditcard

De MCO Visa kaart is een Debit Visa pas. Hiermee is het geen creditcard en moet je via de Crypto.com app er eerst geld opzetten voordat je een betaling kunt doen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld wel een creditcard gebruiken om dat gratis te doen. Ik zet zelf via mijn ING creditcard geld op de MCO Visa kaart. Door optimaal te betalen in combinatie met Curve voelt het wel net alsof je via een creditcard betaalt dankzij de ’time travel’ functie.

Lees ook: OPTIMAAL BETALEN = GELD BESPAREN  | TOT 9% CASHBACK

Het wordt niet overal geaccepteerd

Een belangrijk nadeel van de MCO Visa kaart is dat de betaalmethode Visa niet overal wordt geaccepteerd. Een voorbeeld van een winkel waar deze niet geaccepteerd wordt is de Albert Heijn supermarkt. Het is daarom handig om wel voor een Maestro pas ernaast te zorgen (die vrijwel iedereen heeft) zodat je altijd digitaal kan betalen.

Gratis om te bestellen maar je moet wel investeren in de crypto CRO

Om een MCO Visa card anders dan de Midnight Blue kaart te bestellen moet je de crypto CRO vastzetten (‘staken’) voor zes maanden (180 dagen) in de Crypto.com app. De koers van CRO is op moment van update (24-10-2020) 0.09 euro. Als je dit vermenigvuldigt met 1000 dan weet je hoeveel CRO je voor zes maanden moet vastzetten om de rode Ruby Metal kaart aan te vragen t/m oktober 2020. Hiermee investeer je 1000 * 0.09 = 90 euro in deze CRO cryptomunt.

Vanaf november 2020 geldt dat je moet investeren in 2500 CRO in plaats van de 1000 CRO (2.5 keer zoveel) om een rode Ruby Metal card gratis aan te vragen. Hiermee investeer je vanaf dan daarom 2500 * 0.09 = 225 euro in deze CRO cryptomunt.

Zelf vind ik dit geen nadeel want ik zie het als een investering. Na deze periode kan je de investering gemakkelijk in de Crypto app verkopen voor euro’s. Hierdoor heeft de MCO Visa pas in de Ruby Steel variant je niks gekost als je investering gelijk blijft in waarde. Hierbij is het wel belangrijk te begrijpen dat beleggen risicovol is (zeker in crypto) en dat je je inleg (gedeeltelijk) kunt verliezen.

Terugverdientijd MCO Visa Ruby Steel Red card is slechts drie maanden t/m oktober en tien maanden vanaf november

Terugverdientijd is misschien niet het juiste woord want het is een investering. Het geeft echter wel aan hoe voordelig de rode Ruby Steel kaart is vanwege de waarde die de kaart biedt. Als je op moment van de update van deze blog (24-10-2020) t/m oktober 2020 kiest voor de rode MCO Visa Ruby Steel kaart dan kost dit je een investering zoals hierboven omschreven van 90 euro. Indien je vanaf november voor hetzelfde kiest dan vereist dat een investering van 225 euro. Voor onderstaande tabel ga ik uit van 500 euro per maand aan uitgaven met de MCO Visa card. Daarnaast ga ik er vanuit dat je baat hebt bij gratis Spotify Premium en dat je het Visa pasje besteld met een referral code. Hiermee krijg je t/m oktober 2020 een welkomstbonus van 50 dollar en vanaf begin november is dit verlaagd naar 25 dollar.

Zoals je hieronder kunt zien in de tabellen heb je na drie of tien maanden een totale waarde dankzij de MCO Visa rode Ruby Steel Visa card van 102 of 221 euro (afhankelijk van de aanvraagdatum). Dit is 32 euro meer dan de oorspronkelijke investering van 90 euro bij een aanvraag in oktober. Daarnaast is het vier euro minder dan de oorspronkelijke investering van 225 euro bij een aanvraag in november. Logischerwijs is het het slimste om een MCO Visa card aan te vragen in oktober 2020 omdat de “terugverdientijd” dan zeven maanden korter is.

Drie maanden “terugverdientijd” t/m oktober 2020Waarde
$50 welkomstbonus met referral code: ah77q9e2sp+/- 42 euro
2% standaard cashback op alle betalingen gedurende drie maanden (500 euro per maand)30 euro
Spotify 100% cashback (+/- 10 euro per maand)30 euro
Totaal102 euro
Waarde van de rode MCO VISA Ruby Steel card bij aanvraag tot en met eind oktober 2020

Tien maanden “terugverdientijd” vanaf november 2020Waarde
$25 welkomstbonus met referral code: ah77q9e2sp+/- 21 euro
2% standaard cashback op alle betalingen gedurende tien maanden (500 euro per maand)100 euro
Spotify 100% cashback (+/- 10 euro per maand)100 euro
Totaal221 euro
Waarde van de rode MCO VISA Ruby Steel card bij aanvraag begin november 2020

Upgraden naar een hogere MCO Visa pas kost vijftig euro

Het is handig als je van te voren beslist welke card voor jou het beste is. Als je later besluit om bijvoorbeeld van de gratis MCO Midnight Blue card te upgraden naar een luxere MCO card dan kost dit je vijftig euro. Dit is natuurlijk zonde geld. Deze kosten hoef je alleen niet te betalen als de kaart nog niet verzonden is.

Tip (update 24-10-2020): tot en met eind oktober 2020 heeft Crypto.com een actie waarbij je gratis mag upgraden indien je reeds in het bezit bent van een MCO Visa card!

Stopzetten van de MCO Visa kaart kost vijftig euro

Als je op een gegeven moment denkt: ik wil de MCO Visa pas niet meer gebruiken en ik wil deze stopzetten dan kost dit 50 euro. Dit is wel te voorkomen door ervoor te zorgen dat je geen saldo op de kaart hebt staan. Dit is wel handig om te weten zodat je kunt voorkomen dat je 50 euro moet betalen.

Inactiviteit kosten van vijf euro per maand na één jaar

Indien je de MCO Visa card gedurende twaalf maanden niet hebt gebruikt om een betaling mee te doen dan moet je inactiviteit kosten betalen. Dit kost vijf euro per maand. Ook dit kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat er geen saldo op je kaart staat. Als er geen saldo op je kaart staat zal er geen inactiviteit kosten in rekening gebracht worden. Dit werkt een beetje hetzelfde zoals ze bij PayPal geïntroduceerd hebben.

Conclusie MCO Visa card

De MCO Visa card heeft verschillende voordelen die de kaart interessant maken. Voor mij persoonlijk zijn gratis Spotify Premium en cashback de voornaamste redenen waarom ik er voor gekozen heb. Daarnaast is de relatief korte terugverdientijd interessant van de rode Ruby Steel variant als je dit vergelijkt met de waarde die deze kaart biedt.

De MCO Visa card kun je direct hier aanvragen. Een andere manier is om direct de Crypto app te downloaden en de volgende referral code bij aanmelding te gebruiken: ah77q9e2sp

Bij aanvraag van een Ruby Steel Visa card (of een hoger level variant) via één van bovenstaande manieren krijgen wij allebei 50 dollar cadeau (ongeveer 42 euro met de huidige wisselkoers) t/m oktober 2020. Bij een aanvraag vanaf november krijgen we allebei 25 dollar (+/- 21 euro) cadeau. Deze beleggen bonus actie in geld kun je direct terugstorten naar je bankrekening of besluiten om uit te geven in jouw favoriete winkel.

Wat vind jij van de MCO Visa card? Ben je net zo enthousiast als ik of heb je twijfels? Ik ben benieuwd, laat het weten in een reactie onderaan deze blog.


Disclaimer: sommige links zijn ‘referral’ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog.

Delen:

6 Antwoorden aan “MCO Visa card review Crypto.com | Tot 9% cashback”

 1. Beste
  Een paar weken geleden heb ik je codes gebruikt en inmiddels werkt het een en ander.

  Drie vragen
  1 Ik zie in de lijstjes dat ik cashback krijg, maar waar kan ik die vinden, gaat die gelijk naar me CRO-voorraad ?
  2 Ik heb ook giftcards gekocht en zie ook daar wat cashback (iets andere naam)
  maar ook daar kan ik niet bij- aankomen.
  3 Ik kan ook alleen nog maar geld op mijn MCO card zetten middels een bankoverschrijving,
  Met Visa Gold krijg ik steeds Ïssuer Declined”of iets dergelijks.
  Ik kon echter wel die 1000 staken een paar weken geleden.
  Graag advies / commentaar

  1. “me CRO-voorraad”

   Me??? Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven, voordat je hier iets neerzet!

   Maar om je vraag te beantwoorden, ja die gaat direct je CRO-voorraad.

  2. Als je VISA Gold niet meer wordt geaccepteerd, dan is de vraag wie er wat weigert. Weigert MCO je VISA Gold kaart of weigert de uitgever van je kaart (ICS?) om een top up van je MCO wallet te doen. Ik vermoed dat er uit de melding niet duidelijk is welke van de twee het geval is. Dus zit er weinig anders op om zowel bij MCO, als bij de uitgever van je VISA Gold (ICS?) te vragen of zij de betaling weigeren en zo ja, waarom.
   Ik heb overigens enkele dagen geleden nog met mijn MasterCard van ICS geld kunnen storten ‘op’ mijn MCO VISA card.

  3. Hallo Peter,

   Bedankt voor het gebruiken van de codes op deze site voor het aanvragen van een MCO VISA card.

   1. De cashback kun je terugvinden door ten eerste de Crypto app te openen. Vervolgens klik je op ‘Accounts’. Daarna klik je op ‘Crypto Wallet’. Hierna klik je op ‘Crypto.com CRO’. Als je ten slotte omlaag gaat in het scherm dat je dan ziet, zul je de cashback zien staan. In dit scherm kun je ook je CRO cashback verkopen door op ‘Sell CRO’ te klikken.

   2. Zie de volgende link om er achter komen wat ‘Pay rewards’ zijn en hoe je er bij kunt komen: https://help.crypto.com/en/articles/3073269-pay-rewards . Deze cashback krijg je ook in CRO net zoals bij bovenstaande antwoord.

   3. Gek dat je de melding ‘issuer declined’ krijgt. Zelf heb ik hier geen last van. Hierboven heeft iemand al een mogelijke oplossing gegeven voor dit probleem. Laat je mij weten of het je uiteindelijk werkend hebt gekregen?

   Veel succes en nogmaals bedankt!

   1. Hi, bedankt voor het antwoord.
    Het rare is dat hij is toegevoegd, en werkt in Curve, met Timeline en al.
    Ik heb Visa 2x gecontacteerd en zij zien nog geeneens een opname-poging binnenkomen; Crypto.com zegt dat de kaart OK is en al geverifieerd is tijdens de 1e x toen ik het stake-bedrag overmaakte.
    Dus dan maar met bankoverschrijving om te kunnen staken 🙂

    PS
    Het meest grappige vind ik de combo van kaarten, geld opnemen uit de muur
    en uiteindelijk er 2% voor krijgen :):)

    BTW
    De pay rewards staan ook in het scherm dat je beschrijft, als je dit bedrag herberekent dan kom je op de USD bedragen in het Pay-rewards scherm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.