Lidl boodschappen altijd goedkoop? | Geld bespaartip 🛒

Delen:

Indien je de Geldhamster.nl blog al wat langer volgt dan weet je dat wij normaal gesproken boodschappen doen bij zowel de Lidl als de Albert Heijn. Recent kwam ik op het idee om eens prijsbewuster te kijken naar de boodschappen die we specifiek kopen bij de Lidl. Sommige producten koop ik standaard bij de Lidl maar ik weet eigenlijk niet waarom, behalve het idee dat ik goedkoper uit zou zijn bij de Lidl. Het is bij de Lidl niet mogelijk om online boodschappen te doen. Daarentegen is het wel mogelijk om digitale kassabonnen te bekijken in de Lidl Plus app. Hiermee kan je gemakkelijk controleren of je de eerstvolgende keer niet beter bij bijvoorbeeld de Albert Heijn een desbetreffend product kunt kopen.

Lees ook: CASHBACK EN GRATIS BOODSCHAPPEN T/M NOVEMBER BIJ DE LIDL

Digitale kassabonnen in de Lidl Plus app

In de Lidl Plus app kun je digitale kassabonnen vinden. Dit is niet mogelijk in de Albert Heijn app. Met de digitale kassabon functie kun je gemakkelijk zien wat je betaald hebt voor verschillende producten. In de Lidl Plus app ziet dat er zo uit:

Lees ook: LIDL PLUS APP REVIEW ENKEL 1% KORTING NA 11 MAANDEN 

Volledig assortiment producten opzoeken in de AH app

Van de digitale kassabonnen van de Lidl was ik benieuwd wat de kosten bij de Albert Heijn zouden zijn van producten die ik regelmatig koop bij de Lidl. Een voorbeeld van een product dat ik regelmatig koop is: tonijn in zonnebloem olie. Tonijn in zonnebloem olie bij de Lidl kost € 1,49 voor 180 gram. Dit bedrag haal ik uit de digitale kassabon in de Lidl Plus app zoals je hierboven kunt zien. Dit vergelijk ik vervolgens met de prijzen in de AH app van de Albert Heijn. Zoals je kunt zien verkoopt de AH een goedkoopje voor € 1,29 euro welke twintig eurocent goedkoper is dan tonijn bij de Lidl (maar je krijgt ook -11% minder tonijn in gram). Deze goedkopere bij de AH heb ik nog nooit geprobeerd maar ga ik in oktober een keertje kopen om uit te proberen. Indien ik de prijs van de goedkoopste van AH corrigeer naar 180 gram (evenveel als bij de Lidl) dan komt de prijs voor AH ook uit op € 1,45 euro. Dit is nog slechts vijf eurocent goedkoper dan de Lidl.

Volledig assortiment producten opzoeken in de Albert Heijn app om prijzen te vergelijken met de Lidl boodschappen digitale kassabon
Volledig assortiment producten opzoeken in de Albert Heijn app om prijzen te vergelijken met de Lidl boodschappen digitale kassabon

Conclusie geld bespaartip goedkoop boodschappen doen bij de Lidl en Albert Heijn

Een discount supermarkt zoals de Lidl is niet altijd per definitie de goedkoopste om boodschappen bij te doen. Het lastige van discount supermarkten is dat je niet online de prijzen kunt bekijken. Hierdoor is prijsvergelijken van producten van een discount supermarkt zoals de Lidl in principe lastig. Het handige van de digitale kassabonnen functie van de Lidl is dat je hiermee tegenwoordig prijsbewuster kunt worden. Zelf ga ik vanaf nu af en toe prijzen controleren van producten die ik standaard bij de Lidl koop. De achterliggende reden waarom ik die vaak daar koop is de verwachtte goede prijs-kwaliteit. Nu blijkt door deze controle zoals omschreven in deze blog, dat ik iets goedkoper uit zou kunnen zijn bij de Albert Heijn voor tonijn in zonnebloem olie. De prijs-kwaliteit kan ik vanuit de app niet beoordelen maar het is wat mij betreft zeker eens de moeite waard om te proberen.

Welke trucjes gebruik jij om geld te besparen bij het boodschappen doen? Waarom koop jij bij de Lidl en/of Aldi (of jouw andere favoriete supermarkt)? Ik ben benieuwd, laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: ONLINE BOODSCHAPPEN  | WAAROM IK HET (NOG) NIET DOE

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.