Pieter Pot online supermarkt gratis “potjes geduld” krijgen

Delen:

Online supermarkt Pieter Pot

Pieter Pot is een online supermarkt die boodschappen bezorgt zonder verpakking voor (volgens hen) dezelfde prijs als in de supermarkt. Zelf sta ik al een tijdje op de wachtlijst. Des te langer je op de wachtlijst staat, des te meer gratis producten je krijgt bij de eerste bestelling. Hoe dat precies werkt lees je in deze blog. Ze bezorgen helaas nog niet in mijn woonplaats. Zo gauw het voor mij mogelijk is, ga ik het zeker eens uitproberen.

Lees ook: ONLINE BOODSCHAPPEN  | WAAROM IK HET (NOG) NIET DOE

Pieter Pot supermarkt. Gratis potjes geduld als je jezelf inschrijft voor de wachtlijst.

Voordelen supermarkt Pieter Pot

Voordelen Pieter Pot online supermarkt
Voordelen Pieter Pot online supermarkt
  • Verpakkingsvrij/milieuvriendelijk: boodschappen worden zonder verpakking bezorgd. Deze komen in glazen potten;
  • Geen minimum order: bij de meeste andere (online) supermarkten is er een minimum order bedrag van toepassing. Bij Pieter Pot is dit niet het geval waardoor het interessanter wordt om uit te proberen en er gebruik van te maken;
  • Groeiend assortiment: steeds meer producten worden toegevoegd aan het assortiment van Pieter Pot;
  • Landelijke bezorging: er wordt nog niet overal bezorgd maar je kunt jezelf wel alvast inschrijven voor de wachtlijst.

Nadelen Pieter Pot supermarkt

  • Statiegeld: de glazen potten moet je statiegeld voor betalen. Dit krijg je wel terug natuurlijk als je de potten retour levert. Het is wel jammer dat je ook €0,07 euro schoonmaak kosten moet betalen per pot. Ik snap wel waarom ze het doen maar wellicht dat ze het voor vaste klanten zouden kunnen afschaffen;
  • De prijzen zijn niet marktconform: mijn eerste indruk is dat de prijzen van de supermarkt niet gelijk zijn aan een discount supermarkt als de Lidl. De goedkoopste verpakking Havermout kost bijvoorbeeld €0,50 euro voor 500 gram bij de Albert Heijn en de Lidl, bij de Pieter Pot supermarkt betaal je €0,85 euro voor 440 gram. Een snelle rekensom leert mij dat dit 93% (bijna het dubbele) duurder is dan dat ik havermout in een papieren verpakking koop bij de AH/Lidl. Deze papieren verpakking gooi ik ook gewoon netjes bij het oud papier. Misschien dat de Pieter Pot prijzen later nog marktconformer worden gemaakt maar hier wordt ik niet warm van. De overige producten heb ik niet beoordeeld wellicht dat die wel marktconformer zijn.
Pieter Pot supermarkt is 93% duurder dan de Albert Heijn (voor Havermout)
Pieter Pot supermarkt is 93% duurder dan de Albert Heijn (voor Havermout)
Albert Heijn en de Lidl zijn goedkoper dan de Pieter Pot online supermarkt
Albert Heijn en de Lidl zijn goedkoper dan de Pieter Pot online supermarkt
Duurzaam maar helaas toch ook echt duurder is de Pieter Pot online supermarkt
Duurzaam maar helaas toch ook echt duurder is de Pieter Pot online supermarkt
  • Altijd bezorgkosten: de hoogte van de bezorgkosten zijn afhankelijk van de waarde van de totale bestelling en inclusief statiegeld. Indien je onder de €45 euro aan boodschappen besteld dan zijn de bezorgkosten €5,95 euro. Indien het bedrag tussen de €45 en €65 euro boodschappen ligt dan zijn de verzendkosten €3,95 euro. Boven de €65 euro aan boodschappen zijn de verzendkosten slechts €1,95 euro.

Inschrijven voor de wachtlijst

Vanwege de grote interesse voor de Pieter Pot supermarkt werken ze met een wachtlijst. Als je jezelf inschrijft op de wachtlijst krijg je vanzelf bericht met betrekking tot de vooruitgang en wanneer je kan starten met een bestelling. Je kunt jezelf hier inschrijven voor de wachtlijst van de Pieter Pot online supermarkt waarmee je gratis potjes geduld kunt verdienen.

Gratis “potjes geduld”

Het voordeel van op de wachtlijst staan is dat je hiervoor wordt beloond. Des te langer je op de wachtlijst staat, des te meer gratis “potjes geduld” je zult krijgen na je eerste bestelling. Afgelopen week kreeg ik een update e-mail met daarin mijn gratis potjes geduld. Zo’n e-mail update ziet er zo uit:

Mijn eerste indruk van de online supermarkt Pieter Pot

Het valt niet te ontkennen dat de Pieter Pot supermarkt een super goed duurzaam initiatief is. De prijs kwaliteit verhouding heb ik helaas nog niet kunnen testen omdat ik op de wachtlijst sta. Hiervoor wordt je kostelijk beloond met “potjes geduld”. Hiermee wordt het de moeite waard om het sowieso eens te proberen. De prijzen lijken op het eerste gezicht duurder te zijn als bij de “normale” supermarkten met verpakkingen zoals de Lidl en de Albert Heijn. Geld besparen door te bestellen bij de Pieter Pot supermarkt lijkt er helaas niet in te zitten. Het zal hoogstwaarschijnlijk duurder voor je zijn dan als je bij een andere supermarkt bestelt. Je bent in ieder geval wel duurzaam en milieubewust bezig als je bij Pieter Pot boodschappen doet.

Sta jij ook al op de wachtlijst van de Pieter Pot supermarkt? Waarom wel/niet? Lijkt het je wat om uit te proberen? Ik ben benieuwd, laat het weten in een reactie onderaan deze blog.

Lees ook: BOODSCHAPPENLIJSTJE APP ‘BRING!’  REVIEW: SUPER HANDIG

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.