Lidl: cashback en gratis boodschappen t/m november 🛒

Delen:

In deze blog drie tips die je kunt combineren om super goedkoop boodschappen te kunnen blijven doen bij de Lidl in oktober en november 2020 (net als in september). Tot en met september is het mogelijk om 10% cashback te krijgen via de gratis MCO VISA card bij de Lidl. Vanaf oktober is dat helaas niet langer mogelijk.

De gratis Vivid Visa card is vanaf oktober hét alternatief om wederom met minstens 10% cashback boodschappen te kunnen blijven doen. Daarbovenop krijg je bij ‘Vivid Money’ ook 20 euro gratis boodschappen tegoed cashback. Ten slotte, hebben ze bij de Lidl de gratis boodschappen meter actie verlengd voor oktober en november. Ook in deze maanden kan je opnieuw sparen voor 5% kassa bon korting! Tot en met november 2020 lijkt de Lidl wederom de goedkoopste supermarkt te zijn.

Laatste update: 31-10-2020

Lees ook: TIPS VOOR SUPER GOEDKOOP BOODSCHAPPEN BIJ DE LIDL IN SEPTEMBER

Tip 1: ‘Vivid Money’ 10% cashback en 20 euro gratis boodschappen tegoed

‘Vivid Money’ in een notendop
10% cashback bij de Lidl t/m november dankzij 'Vivid Money'
10% cashback bij de Lidl t/m november dankzij ‘Vivid Money’

10% cashback bij de Lidl tot en met november via ‘Vivid Money’

De nieuwe gratis Duitse online bank ‘Vivid Money’ probeert ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Om hieraan vorm te geven hebben ze een speciale 10% cashback actie. Hiermee krijg je tot en met november 2020 een cashback van 10% bij o.a. de Lidl. De maximum cashback dat je iedere maand kunt krijgen is 20 euro. Dit betekent dat je tot 200 euro aan boodschappen kunt doen en dan krijg je de maximum cashback van 20 euro (10% van 200 euro). Indien je meer boodschappen doet dan 200 euro dan krijg je voor die maand logischerwijs geen 10% cashback meer. Stel dit is het geval in oktober dan krijg je pas weer 10% cashback in November.

10% cashback bij de Lidl tot en met november via Vivid bank.
10% cashback bij de Lidl tot en met november via ‘Vivid Money’.
Cashback van 10% in de Vivid app na een aankoop bij de Lidl
Cashback van 10% in de ‘Vivid Money’ app na een aankoop bij de Lidl

20 euro gratis boodschappen tegoed bij de Lidl via ‘Vivid Money’

Als onderdeel van de actie bij de gratis online bank ‘Vivid Money’ krijg je niet alleen 10% cashback maar ook 20 euro cadeau. Dit zou je kunnen zien als boodschappen tegoed. Om 20 euro cadeau te krijgen dien je eerst 20 euro uit te geven bij bijvoorbeeld de Lidl met de gratis Vivid metalen Visa pas. Hierna krijg je 20 euro teruggestort op je gratis ‘Vivid Money’ online bankrekening. Simpel toch? Met andere woorden: je krijgt 20 euro boodschappen tegoed cashback. Het is overigens zo dat het niet uitmaakt hoe je je eerste 20 euro uitgeeft via de ‘Vivid Money’ metalen Visa pas, je krijgt altijd 20 euro retour als cashback. Je zou dit bijvoorbeeld ook bij de online winkel Bol.com kunnen besteden.

Stappenplan ‘Vivid Money’ voor 10% cashback en 20 euro gratis boodschappen tegoed bij de Lidl

Stap 1: maak direct een gratis account aan bij ‘Vivid Money’ zonder abonnementskosten

Een gratis account heb je in minder dan 10 minuten aangemaakt bij de online bank ‘Vivid Money’. Er zijn ook geen terugkerende maandelijkse abonnementskosten waardoor het 100% gratis is. Een ideale bankrekening speciaal voor de boodschappen naast je eigen vertrouwde bank zoals bijvoorbeeld de ING. Klik op deze link of op onderstaande afbeelding om direct een account aan te maken:

Vivid bank 10% cashback en 20 euro gratis boodschappen tegoed
‘Vivid Money’ 10% cashback en 20 euro gratis boodschappen tegoed

Nadat je jouw account hebt aangemaakt ontvang je je gratis Vivid metalen Visa pasje thuisgestuurd. Hiermee kan je zo gauw je die ontvangen hebt betalingen doen in bijvoorbeeld de Lidl supermarkt. Heb je geen zin om hierop te wachten dan kan je vanuit de ‘Vivid Money’ app ook je virtuele Vivid Visa pas toevoegen aan Curve. In de app ziet dat er zo uit:

Vivid virtual VISA card toegevoegd in de Curve app klaar om te betalen via o.a. Apple Pay en meer
Vivid virtual Visa card toegevoegd in de Curve app. Klaar om te betalen via o.a. Apple Pay en meer!

Bonustip: 1% extra cashback met gratis Curve (als nieuwe klant) door de Vivid ‘virtual card’ toe te voegen in de Curve app. Hiermee kan je t/m november 11% cashback krijgen door de combinatie van Curve en ‘Vivid Money’!

Lees ook: WEL OF NIET OVERSTAPPEN VAN ING NAAR NIEUWE INTERNET BANK?

Stap 2: geld overmaken naar de ‘Vivid Money’ bankrekening via overboeking

De Vivid metalen Visa pas is een prepaid debit card. Dit betekent dat deze alleen werkt als er geld op je ‘Vivid Money’ bankrekening staat. Zelf heb ik 250 euro overgemaakt naar de ‘Vivid Money’ rekening vanaf mijn ING rekening. Dit geld staat er dezelfde dag al op binnen een aantal uur. De specifieke reden hiervan is dat je cashback krijgt tot 200 euro boodschappen per maand. Meestal geef ik meer dan 200 euro aan boodschappen uit per maand. Op deze manier hoef ik het niet actief in de gaten te houden en heb ik altijd genoeg saldo aan de kassa. Het is natuurlijk lastig om voor precies 200 euro boodschappen te doen, daarom is het handig om er meer geld op te zetten. De hoeveelheid geld dat handig is om er op te zeggen is heel persoonlijk en hangt af van hoeveel euro je ongeveer besteed aan boodschappen.

Stap 3: betaal met je metalen gratis ‘Vivid Money’ Visa pasje in de Lidl supermarkt

Betaal met je Vivid metalen VISA pasje in de Lidl supermarkt
Betaal met je ‘Vivid Money’ metalen VISA pasje in de Lidl supermarkt

Het leuke van het gratis Vivid Visa pasje is dat deze van metaal is. De meeste pasjes zoals je die gewend bent zijn van plastic. Een metalen pasje voelt relatief zwaar en oogt als een pasje van hoge kwaliteit.

Zo simpel is het!

Tip 2: meld je ‘Vivid Money’ Visa pas aan bij een VISA actie voor 2% extra cashback voor elke betaling tot 25 euro

Nadat je je ‘Vivid Money’ Visa metalen pas hebt aangevraagd kun je deze ook aanmelden bij een VISA actie. Zelf heb ik dit gedaan om hiermee nog eens 2% extra cashback te kunnen krijgen (maximaal 13% cashback hierdoor mogelijk als je dit combineert met Curve). Klik hier of op onderstaande blauwe afbeelding om direct deel te nemen en/of er meer over te lezen. Deze 2% cashback krijg je op elke betaling tot 25 euro. Het is alleen mogelijk om hieraan mee te doen met een Duitse Visa pas. De Vivid metalen Visa pas is een Duitse pas waardoor je hiermee mee kunt doen aan deze actie. De actie is geldig tot en met 15 oktober 2020 en de maximum cashback in euro dat je kunt terugkrijgen is 50 euro.

Meld je Vivid VISA pas aan bij een VISA actie voor 2% extra cashback voor elke betaling tot 25 euro
Meld je Vivid VISA pas aan bij een VISA actie voor 2% extra cashback voor elke betaling tot 25 euro

Je kunt in de ‘Vivid Money’ bank app de code van je Vivid Visa pas gemakkelijk terugvinden. Een andere manier is om simpelweg te wachten tot de metalen pas op je deurmat ligt en je hierna aan te melden voor de actie.

Tip 3: gratis boodschappenmeter actie in oktober en november voor gratis producten en 5% kassabon korting

In september had de Lidl voor het eerst de gratis boodschappenmeter actie.

Gratis boodschappenmeter actie Lidl oktober

Voor oktober 2020 ziet de actie er als volgt uit:

Gratis boodschappen meter actie oktober Lidl voor gratis producten en 5% kassabon korting
Gratis boodschappen meter actie oktober Lidl voor gratis producten en 5% kassabon korting
Stappenplan gratis boodschappen meter actie oktober
Stappenplan gratis boodschappen meter actie

Gratis boodschappenmeter actie Lidl november

Voor november is de actie opnieuw verlengd en ziet deze er als volgt uit:

Gratis boodschappen meter actie november Lidl voor gratis producten en 5% kassabon korting
Gratis boodschappen meter actie november Lidl voor gratis producten en 5% kassabon korting

Lees ook: LIDL PLUS APP REVIEW: ENKEL 1% KORTING NA 11 MAANDEN 

Conclusie goedkoop boodschappen doen t/m november bij de Lidl

In september was het al goedkoop om boodschappen te doen bij de Lidl. Gelukkig is het ook in oktober en november mogelijk om goedkoop boodschappen te blijven doen dankzij de Vivid metalen Visa pas (tip 1), de Visa actie (tip 2), en de gratis boodschappen meter in de Lidl Plus app (tip 3). Veel boodschappen plezier de komende maanden bij de Lidl zou ik graag willen zeggen.


Disclaimer: sommige links zijn ‘referral’ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog.

Delen:

4 Antwoorden aan “Lidl: cashback en gratis boodschappen t/m november 🛒”

 1. Hoi Geldhamster, er is een veel betere referral link in omloop waarbij je €50 krijgt als je klant wordt bij Vivid Money. Misschien wel zo eerlijk/netjes als je die hier neerzet ipv je eigen referral link waarbij de nieuwe klant slechts €20 krijgt.

  1. Die actie is officieel enkel geldig voor ‘Boon.planet’ klanten. Ik raad het niet per sé aan om deze te gebruiken omdat ‘Boon.planet’ überhaupt niet beschikbaar is voor Nederlanders. Naar aanleiding van jouw reactie heb ik contact opgenomen met de klantenservice van Vivid. De reactie was als volgt: “Thanks for the message. Customers who come from Boon have to sign up through their Boon account so unless you have one, you won’t be eligable for the €50 euro bonus”.

   De enige manier om als Nederlander een ‘referral bonus’ te krijgen bij Vivid bank is via een normale ‘friend referral’ link. Voor Nederlanders is het helaas niet mogelijk om een 50 euro bonus te krijgen bij aanmelding. Je zou het kunnen proberen maar het zal hoogstwaarschijnlijk niet werken. Zie ook de bevestiging van de klantenservice van Vivid: https://imgur.com/a/xzakbq3 en zie ook dit nieuwsbericht.

 2. Vreemd dat je zegt dat de boon.planet link hoogstwaarschijnlijk niet zal werken en dat je het absoluut niet aanraadt om deze te gebruiken. Ik ben geen klant bij boon.planet (geweest), heb de €50 link gebruikt en die €50 gewoon gekregen.

  1. Bedankt voor de update Liesbeth. Op moment van schrijven van m’n vorige reactie was het niet duidelijk of het zou werken. Volgens de support afdeling van Vivid zou het niet werken voor niet ‘Boon.planet’ klanten. Daarnaast leek het ook best onlogisch of het zou werken. Blijkbaar werkt het wel, begrijp ik uit jouw reactie. Top!

   Vandaag heb ik toevallig zelf de 20 euro gekregen dankzij een ‘friend referral’ bonus (ik had mijzelf al aangemeld voordat de ‘Boon.planet’ actie bekend werd). Goed te lezen dat je de 50 euro hebt gekregen zonder klant te zijn geweest van ‘Boon.planet’. Ik ben overigens wel benieuwd hoe lang het zal blijven werken via de Boon.planet manier. Veel plezier ermee in ieder geval. Mij bevalt die tot nu toe goed. Hoe bevalt die jou?

   Voor de compleetheid:
   Link voor 50 euro aanmeldbonus via de speciale actie van ‘Boon.planet’ (niet duidelijk t/m wanneer deze actie is en t/m wanneer deze blijft werken voor niet voormalig Boon.planet’ klanten). Hiermee krijg jij 50 euro cadeau en de Geldhamster niks.
   Link voor 20 euro standaard ‘friend referral bonus’ (dit werkt sowieso en altijd). Hiermee krijgt zowel jij als de Geldhamster 20 euro cadeau waarbij het je verder niets extra kost.

   Kunnen mensen s.v.p. een reactie plaatsen indien de ‘Boon.planet’ link niet meer werkt? Alvast bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.