5% kassabonkorting bij de Lidl | Hoe werkt het? 🛒 Tips!

Delen:

5% kassabonkorting verdienen in de de boodschappen spaarmeter van de Lidl Plus app

Sinds september 2020 hebben ze bij Lidl de boodschappen spaarmeter actie geïntroduceerd. Hiermee kun je sparen voor gratis producten en een kassabonkorting van 5%. Deze actie hebben ze verlengd voor oktober met geheel nieuwe producten om te sparen en opnieuw is de kassabonkorting van 5% beschikbaar.

Laatste update: 11/12/2020

Lees ook: 10% CASHBACK LIDL BOODSCHAPPEN + €20 | STAPPENPLAN

Hoe werkt de boodschappen spaarmeter precies?

Ten eerste heb je natuurlijk de Lidl Plus app nodig op je mobiele telefoon. Zonder deze app kun je helaas niet meedoen aan de boodschappen spaarmeter actie. Dit is de enige manier om te sparen voor gratis producten en de 5% kassabonkorting.

Vervolgens dien je bij het afrekenen aan de kassa altijd de Lidl Plus kaart in te scannen. De Lidl Plus kaart kun je vinden in de Lidl Plus app. Het is niet nodig om jezelf aan te melden voor de boodschappen meter actie.

Boodschappen spaarmeter voortgang bijhouden in de Lidl Plus app
Boodschappen spaarmeter voortgang bijhouden in de Lidl Plus app

Om in aanmerking te komen voor 5% kassabonkorting bij de Lidl dien je eerst 250 euro aan boodschappen te doen. Belangrijk om hierbij te begrijpen is dat je een kortingscoupon krijgt voor de eerstvolgende keer dat je boodschappen gaat doen en afrekenen. Je krijgt namelijk tijdens het afrekenen helaas niet de mogelijkheid om de kassabonkorting van 5% direct in te zetten indien je het spaardoel van 250 euro bereikt. Je zult moeten wachten tot je eerstvolgende bezoekje aan de Lidl. Het is hierbij belangrijk om niet te vergeten om de 5% kassabonkorting kortingscoupon te activeren. Indien je dit vergeet dan werkt het helaas ook niet.

Wat is de slimste manier om de Lidl kassabonkorting te besteden?

De kassabonkorting is procentueel. Dit betekent dat je vijf euro korting krijgt op iedere 100 euro aan boodschappen dat je uitgeeft. Procentueel is het kortingspercentage altijd gelijk: 5%. Dit betekent dat je altijd een gelijke hoeveelheid korting krijgt maar dat je wel meer korting in euro’s kunt krijgen door meer boodschappen te kopen. Indien je namelijk voor 200 euro aan boodschappen koopt tijdens een enkel bezoekje dan krijg je 10 euro korting (5% van 200 euro). Er is geen maximum aan de hoeveelheid korting in euro’s dat je kunt krijgen als korting op een Lidl kassabon. Je kunt de kortingscoupon slechts eenmalig inzetten. De korting van 5% wordt op artikelniveau berekend. De overige voorwaarden kun je hier terugvinden.

Het spreekt voor zich dat het niet slim is om producten aan te schaffen die je anders niet zou kopen (zonder de 5% kortingscoupon). Indien je dit doet dan krijg je logischerwijs wel meer korting maar uiteindelijk heeft je het dan meer geld gekost. Het is daarentegen wel slim om bijvoorbeeld extra hoeveelheden te kopen van producten die je anders ook graag koopt. Denk bijvoorbeeld aan wc-papier, koffie en chocolade. Het is heel persoonlijk welke producten slim zijn om extra in te slaan. De vuistregel zou moeten zijn: het kopen van producten die je normaal gesproken ook koopt maar nu in grotere hoeveelheden.

Wat gebeurt er als je het spaardoel van 5% kassabonkorting bereikt in de Lidl Plus app?

Ten eerste krijg je een melding in de Lidl Plus app, deze ziet er zo uit:

Prijscoupon gewonnen voor 5% korting op de gehele kassabon
Prijscoupon gewonnen voor 5% korting op de gehele kassabon

Klik op opslaan. Hierna krijg je het volgende te zien:

Alle kortingscoupons gewonnen van de boodschappen meter in de Lidl Plus app
Alle kortingscoupons gewonnen van de boodschappen meter in de Lidl Plus app

Klik hierna linksonder op ‘Kortingscoupon’ in de Lidl Plus app. Hier zul je de 5% kassa bon korting coupon zien staan. Deze ziet er zo uit in de Lidl Plus app:

5% korting spaar actie op de gehele kassabon van de Lidl
5% korting spaar actie op de gehele kassabon van de Lidl

Het enige wat je nu nog dient te doen is deze te activeren. Bij het eerstvolgende bezoek bij de Lidl supermarkt de Lidl Plus kaart inscannen en je krijgt 5% kassabonkorting.

Combineren kassabon korting met Vivid Money actie

Bij Vivid Money hebben ze momenteel een actie waarbij je tot 50 euro cashback per maand krijgt op boodschappen doen bij de Lidl. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld 100 euro aan boodschappen doet dat je dan 10 euro daarvan terugkrijgt op je rekening. Vivid Money is daarom een ideale boodschappen rekening. Klik hier of op onderstaande afbeelding om hierover meer te weten te komen.

Tot 50 euro cashback per maand via Vivid Money 'Super Deals' zoals 10% cashback op Lidl boodschappen
Tot 50 euro cashback per maand via Vivid Money ‘Super Deals’ zoals 10% cashback op Lidl boodschappen

Indien je de kortingscoupon van 5% kassabon korting activeert dan werkt dit als volgt: stel je geeft 100 euro uit in de Lidl. Hierop krijg je 5 euro korting dankzij de 5% kassabonkorting coupon. Daarbovenop krijg je dan nog eens 10% cashback van 95 euro = 9.50 euro retour. Als je dit bij elkaar optelt is dat 14.50 euro aan gratis boodschappen. In totaal is dat 14.50% korting op een bedrag van 100 euro aan boodschappen. Het is daarom slim om verschillende acties van verschillende partijen te combineren om maximaal te profiteren van de 5% kassabonkorting actie!

Conclusie 5% kassabonkorting in de Lidl Plus app

De Lidl Plus app is een ‘must have’ indien je mee wilt doen aan de boodschappen meter actie. De 5% kassabonkorting spaar je in de Lidl Plus app door minstens 250 euro aan boodschappen uit te geven in de Lidl. Hierna krijg je een kortingscoupon om te activeren voor het eerstvolgende boodschappenbezoek. Hierbij is het belangrijk om nooit de Lidl Plus kaart te vergeten in te scannen.

Indien je maximaal wilt profiteren kun je er ook voor kiezen om af te rekenen met een Vivid Money betaalpas zodat je 20 euro gratis boodschappen tegoed (onbeperkt voor elke succesvol uitgenodigde vriend) en 10% cashback kunt verdienen (tot een maximum bedrag van 50 euro cashback per maand).

Lees ook: LIDL PLUS APP REVIEW: ENKEL 1% KORTING NA 11 MAANDEN 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.