Een nieuwe ‘powerbank’ | Kwaliteit én toch geld besparen

Delen:

Afgelopen week is onze Chinese ‘powerbank’ kapot gegaan. Een ‘powerbank’ gebruik je om bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon op te laden als je niet in de buurt bent van een stopcontact. Deze had ik ongeveer twee jaar geleden gekocht via een website rechtstreeks uit China. Het valt mij tegen dat die nu al stuk is maar dit was misschien ook wel te verwachten omdat die super goedkoop was. Deze keer heb ik daarom een ‘powerbank’ van het kwalitatief goede merk Belkin gekocht in Nederland via Amazon. Ongeveer twee keer zo duur maar hopelijk gaat die ook twee keer zo lang mee als een goedkope ‘powerbank’. Hoe ik uiteindelijk daarop ben belandt om het te kopen, leg ik uit in deze blog. Er gaat namelijk een heel stappenplan aan vooraf voordat ik tot koop overga en hoe ik er voor zorg dat ik gemakkelijk extra geld kan besparen.

Lees ook: GELD BESPAREN ONLINE AANKOPEN | 12 GELD BESPAARTIPS

Online oriënteren voor een ‘powerbank’

Welke ‘powerbank’ is de beste keuze? Om mijzelf te oriënteren begin ik eigenlijk vrijwel altijd bij Coolblue. Hierbij start ik altijd door te klikken op de ’top 10′. Hierbij veronderstel ik dat de ‘powerbanks’ die het beste verkopen hoogstwaarschijnlijk ook de beste zijn. Dit hoeft natuurlijk niet waar te zijn maar het helpt wel om een eerste beeld te krijgen van welk merk ‘powerbank’ ik het beste kan kiezen. Alle merken die in de top 10 naar voren kwamen kende ik niet. Hierop besloot ik om simpelweg op ‘alle powerbanks’ te kiezen en vervolgens opnieuw te filteren op ‘best verkocht’. Nu kwam ook het merk Belkin naar voren. Dit is een merk die mij goed bevalt en ze zijn ‘apple certified’. Een powerbank van het merk Belkin moet het worden besluit ik!

Ik besluit vervolgens om naar de website van het merk Belkin te gaan om uit te vinden welk type powerbank ik precies het beste kan kopen. Even vergelijken welke ‘powerbanks’ ze precies hebben en ik weet het: de ‘BOOST↑CHARGE™ USB-C PD-powerbank 20K’ moet het worden!

Online vergelijken van de ‘powerbank’

Zoeken op de naam van het product

Nadat ik besloten had dat het de ‘BOOST↑CHARGE™ USB-C PD-powerbank 20K’ moest worden, besluit ik te gaan zoeken op Google. Hierbij begon ik te zoeken naar de naam zoals die op de Belkin website stond omschreven: ‘BOOST↑CHARGE™ USB-C PD-powerbank 20K’. Wat je dan zult zien op Google is dat de gebruikelijke websites naar voren zullen komen zoals Bol.com en Amazon. Het nadeel is dat er blijkbaar verschillende types zijn met die specifieke naam waardoor ik potentieel de verkeerde ‘powerbank’ koop. Daar komt bij dat sommige websites gekozen hebben om het product anders te noemen. Hierdoor mis je juist die websites in de zoekresultaten. Met andere woorden: doordat ze niet allemaal naar voren komen in de zoekresultaten betaal je teveel voor je powerbank en had je geld kunnen besparen. Het exacte product is op elke website hetzelfde waardoor het slim is om prijs te vergelijken als dat je belangrijkste criteria is.

Zoeken op het unieke artikelnummer van een product

Om te voorkomen dat je de verkeerde ‘powerbank’ koopt is het slim om niet te zoeken op de naam van een product. Een hele handige tip om dit te voorkomen is: zoeken op het unieke artikelnummer. Dit artikelnummer staat vaak in de specificaties of omschrijving op een website die een artikel verkoopt. Voor de ‘powerbank’ van mijn keuze is het artikelnummer: BPB002btWT. Om vervolgens de goedkoopste webshop te vinden die deze specifieke ‘powerbank’ verkoopt is het super slim om op het unieke artikelnummer te zoeken in Google. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste type hebt ongeacht als de naam afwijkt in tegenstelling tot wat je had verwacht. Indien je op deze manier door Google zoekt zul je zien dat veel meer websites naar voren komen die het product verkopen. Hiermee kan je daarom gemakkelijk extra geld besparen en weet je zeker dat je de beste ‘deal’ hebt.

Online kopen van de ‘powerbank’

Door te zoeken via Google op het het unieke artikelnummer kwam ik uiteindelijk bij de website hardware.info, welke eerder door te zoeken op de naam van de ‘powerbank’ überhaupt niet naar voren kwam! Hieruit bleek dat Amazon de goedkoopste was waarbij het meer dan 10 euro scheelde ten opzichte van Bol.com en Coolblue. Genoeg reden voor mij om via Amazon te kopen zou je denken. Dankzij het gratis Vivid Money en de Amazon cashback door Vivid Super Deals (vooralsnog geldig tot 4 april; zie onderstaande afbeelding) kreeg ik daarbovenop over mijn aankoopbedrag 11% cashback waardoor kopen via Amazon overduidelijk het goedkoopste was en de beste keuze voor mij. Bij het gratis Vivid Money bankaccount zijn de cashback acties steeds verschillend waarbij ik uit ervaring spreek dat de Amazon cashback actie regelmatig terugkeert.

11 procent cashback voor Amazon via Vivid
11 procent cashback voor Amazon via Vivid

Wil je ook royale cashback krijgen bij bekende webshops zoals Amazon (maar op moment van schrijven onder andere ook: Lidl, Aldi, Zalando, C&A, H&M en Ikea)? Meld je dan nu gratis aan via deze link voor Vivid Money (of klik op onderstaande afbeelding). Hierbij krijg je ook direct 20 euro cadeau als welkomstgeschenk van Vivid Money.

Meld jezelf aan om cashback te krijgen met daarbovenop 20 euro als welkomstcadeau.
Meld jezelf aan om cashback te krijgen met daarbovenop 20 euro als welkomstcadeau.

Conclusie

In deze blog was het voorbeeld een ‘powerbank’. In principe zijn de tips die in deze blog naar voren kwamen natuurlijk toe te passen op andere producten. Het belangrijkste om te onthouden is dat het altijd slim is om te zoeken op het unieke artikelnummer en niet op de naam van het product. De naam van een product is vaak niet 100% gelijk op een webshop terwijl een uniek artikelnummer dat wel is! Hiermee kan je gemakkelijk vergelijken en de beste deal vinden voor jouw specifieke product!

Wat is jouw tip om te besparen tijdens een online zoektocht naar een specifiek product waarbij je geen idee hebt welk product de beste is zoals bijvoorbeeld bij een ‘powerbank’? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd!


Disclaimer: De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen financieel advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog. Dit blog artikel is geen betaalde promotie blog maar slechts mijn eigen eerlijke mening op basis van mijn eigen ervaringen.

Sommige links in dit blog artikel zijn ‘affiliate’ links waarvoor Geldhamster.nl soms een kleine vergoeding ontvangt. Als je klikt op één van deze links kost het je als bezoeker verder niets extra. Het is een manier om de website van Geldhamster.nl te ondersteunen.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.