Go sharing scooter kosten: duur of toch heel goedkoop?

Delen:

Heb jij ze al gezien bij jou in de buurt? Een go sharing scooter is een opvallende lichtgroene scooter die lastig valt te missen. Erg mooi zijn ze niet al zeg ik het zelf. Wel goed voor het milieu! De go sharing kosten van het huren van zo’n groene scooter zijn relatief hoog. Indien je deze kosten daarentegen afzet tegenover het zelf kopen van een scooter en de bijkomende kosten daarvan dan valt het eigenlijk wel mee.

Tot 9 uur rijden op een scooter per maand is de go sharing prijs om te huren goedkoper dan de kosten van het zelf hebben van een scooter. Op jaarbasis is het hierom logischerwijs goedkoper indien je onder de 108 uur scooter rijden blijft (berekening: 12 maanden vermenigvuldigd met 9 uur per maand). Het kan namelijk zo zijn dat je in de ene maand natuurlijk meer rijdt dan in een andere maand.

Via Tripper is het nog goedkoper om een go sharing scooter te huren dan dat je via de officiële website of app van go sharing minuten (bundels) koopt. Als je deze kosten vergelijkt met het zelf kopen/gebruiken van een scooter dan is het tot 15 uur rijden op een scooter per maand goedkoper. Hierbij is het wel belangrijk dat je alle minuten binnen één maand verbruikt vanwege de beperkte geldigheid. Indien je hieraan voldoet en iedere maand de minuten volledig verbruikt dan is het goedkoper tot 180 uur scooter huren (rijden via go sharing) per jaar.

In deze blog een overzicht van de go sharing prijs en mijn mening over die kosten.

Laatste update: 13-08-2021

Go sharing scooter huren: hoe werkt het?

Ten eerste is het handig om uit te zoeken of de go sharing scooter beschikbaar is in jouw woonplaats. Staat jouw woonplaats hiertussen dan kan je een go sharing scooter huren via de go sharing app.

Go sharing scooter steden
Go sharing scooter steden

Hoe het werkt kan ik vervolgens op deze site uitleggen maar veel gemakkelijker is het natuurlijk om er een video over te bekijken van het bedrijf zelf:

Hoe werkt het huren van een go sharing scooter?

Go sharing kosten: goedkoop of toch duur om een scooter te huren? Alles op een rijtje.

Persoonlijk vind ik de go sharing scooter tarieven om te huren niet goedkoop indien je dit rechtstreeks via go sharing koopt (via Tripper 52% korting). Of iets goedkoop of duur is hangt natuurlijk af van jouw referentiekader en persoonlijke financiële situatie. Makkelijk is het huren van een go sharing scooter in ieder geval wel aangezien alle kosten verwerkt zitten in een prijs per minuut. Deze prijs is inclusief onderhoud, verzekering en opladen.

Indien je de go sharing scooter kosten vergelijkt met het zelf kopen en gebruiken van een scooter dan is het relatief goedkoop tot een maximum aantal minuten/uur. Indien je de go sharing kosten daarentegen afzet tegenover het simpelweg gebruik van een fiets of wandelen dan is het natuurlijk hartstikke duur.

Overzicht kosten / tarieven huren scooter

Go Sharing kosten / tarievenGo Sharing Prijs per minuut:
RegistrerenGratis
(25 minuten cadeau t.w.v. 7.25 euro met de promocode: KFRHIE);
Prijs per minuut via Tripper 0.14 euro per minuut (klik hier voor deze deal);
Variabele prijs (zonder bundel en registratie) 0.29 euro per minuut;
Bundel van 35 minuten
‘Go Basic New’ voor 9.95 euro
t.w.v. 9.95 euro krediet
0,29 euro per minuut;
Bundel van 75 minuten
‘Go Basic’ voor 19.95 euro
t.w.v. 21.75 euro krediet
0.27 euro per minuut (1.80 euro goedkoper dan de variabele prijs);
Bundel van 200 minuten
‘GO Big’ voor 49.95 euro
t.w.v. 58 euro krediet
0.25 euro per minuut (8.05 euro goedkoper dan de variabele prijs);
Bundel van 425 minuten
‘Go Crazy’ voor 99.95 euro
t.w.v. 123.25 krediet
0.23 euro per minuut (23.30 goedkoper dan de variabele prijs);
Optioneel: verlagen eigen risico0.05 euro per minuut;
Optioneel: verlengde reservering1 euro per 10 minuten extra;
Optioneel: parkeer de scooter0.10 euro per minuut.
Go sharing kosten overzicht van de prijs per minuut

In de go sharing app blijft overigens altijd 0.29 euro per minuut staan. Indien je echter een bundel minuten koopt dan krijg je extra gratis tegoed in euro (go sharing noemt het krediet) waardoor de prijs per minuut in principe lager wordt. Normaal gesproken zou een bundel van 200 minuten bijvoorbeeld 58 euro kosten (berekening: 200 * 0.29 euro); door een bundel te kopen kost het: 49.95 euro (berekening: 200 * 0.25). Hierdoor gaat de prijs per minuut omlaag van 0.29 euro naar 0.25 euro. Zie bovenstaande tabel voor meer voorbeelden.

Go sharing kosten scooter huren is goedkoper dan een eigen scooter indien je minder dan 9 uur per maand rijdt (tot 15 uur via Tripper)

Indien je echt wilt weten of de kosten van een go sharing scooter huren meevallen, dan is het slim om dit te vergelijken met de kosten van het zelf hebben en gebruiken van een scooter. Hieronder heb ik gekozen voor een gemiddeld bedrag. Je kunt in plaats hiervan natuurlijk ook de voor jou daadwerkelijke kosten gebruiken indien je zelf al een scooter hebt of simpelweg een eigen inschatting maken van de te verwachten kosten. In plaats van 125 euro houd je dan bijvoorbeeld 80 euro aan waarbij je ook de berekening kunt maken voor jezelf.

De kosten van een eigen scooter is alles bij elkaar gemiddeld zo’n 125 euro per maand en in totaal gemiddeld 2700 euro per jaar. Een go sharing scooter kost niets als je deze niet gebruikt. Ideaal als je bijvoorbeeld tijdelijk naar het buitenland vertrekt voor studie of vakantie. Ook handig als je op een gegeven moment toch liever de fiets weer pakt om geld te besparen of te sporten om af te vallen. Indien je via een voordeelpakket op de website/app van go sharing een bundel minuten koopt dan zijn de minuten ook onbeperkt geldig (via Tripper enkel één maand geldig). Het is simpel om te berekenen tot welke hoeveelheid minuten/uren een go sharing scooter goedkoper is dan zelf een scooter kopen en gebruiken.

Tot 9 uur rijden op een go sharing scooter is goedkoper dan een eigen scooter (als je rechtstreeks via de officiële website of app minuten koopt)

Het bedrag van 125 euro per maand deel je door de prijs per minuut dat een go sharing scooter kost. De prijs per minuut ligt tussen de 0.29 euro of 0.23 euro per minuut. In het meest gunstige geval kan je voor het bedrag van 125 euro wat een eigen scooter zou kosten een totaal van 544 minuten rijden op een go sharing scooter. Oftewel: indien je minder dan 9 uur per maand op een scooter rijdt dan is het goedkoper om een go sharing scooter te gebruiken.

Dezelfde berekening maar dan met de minst gunstige prijs van 0.29 euro per minuten resulteert in 431 minuten rijden op een go sharing scooter. Grofweg is het in dit geval goedkoper om een go sharing scooter per minuut te huren indien je maximaal 7 uur per maand rondrijdt.

Tot 15 uur rijden op een go sharing is goedkoper dan een eigen scooter (als je via Tripper een aanbieding koopt)

Indien je altijd minuten koopt via Tripper dan betaal je slechts 0.14 euro per minuut (de minuten zijn niet onbeperkt geldig). Als je 125 euro per maand vervolgens deelt door 0.14 euro dan zijn dat 892 minuten rijden op een go sharing scooter. Indien je dit vervolgens deelt door 60 minuten (1 uur) dan is een go sharing scooter goedkoper indien je grofweg 15 uur per maand rondrijdt.

Het is wel belangrijk om de minuten die je via Tripper koopt binnen één maand op te maken want hierna zijn ze niet meer geldig. Indien je (zeer) weinig gebruik maakt van een go sharing scooter of graag flexibiliteit wilt hebben dan kan je beter een bundel rechtstreeks bij go sharing op de website of via de app kopen. Dit zal dan namelijk uiteindelijk goedkoper zijn.

Go sharing prijs: hoe rijd ik zo goedkoop mogelijk?

Het goedkoopste is om bundels van 50 minuten te kopen via Tripper met als nadeel dat deze minuten één maand geldig zijn. Indien je minuten wilt die onbeperkt geldig zijn dan kan je het beste een zo hoog mogelijke bundel minuten kopen via de go sharing website of app (voordeelpakket). Ook hierbij is het natuurlijk niet slim als je een grote bundel kiest en die minuten uiteindelijk niet verbruikt. Houdt hiermee rekening want in dat geval kan je beter kiezen voor de variabele prijs. Hierbij heb je nooit minuten over want je betaald per minuut zonder een bundel aan te schaffen.

Indien je een go sharing scooter kosteloos wilt uitproberen alvorens een bundel te kopen is het slim om na de gratis registratie een promotiecode in te vullen in de app (gebruik hiervoor promocode: KFRHIE). Hiermee krijg je 25 minuten gratis go sharing scooter rijden ter waarde van 7.25 euro. Indien het je goed bevalt, kan je daarna alsnog beslissen om geld te besparen door een go sharing minuten bundel voordeelpakket te kopen. Een betaling kan je doen via iDeal of via een creditcard. Zelf gebruik ik hiervoor de Crypto.com Visa Ruby Red card waardoor ik 2% cashback krijg bij een betaling. Hierdoor heb ik 2% korting per minuut op een voordeelpakket.

Go sharing kosten van een verlaagd eigen risico

Het is mogelijk om optioneel je eigen risico te verlagen van 500 euro naar 0 euro. De website van go sharing geeft hierbij aan dat dit “slechts” 0.05 euro per minuut kost. Ik vind dit eigenlijk niet goedkoop. Goedkoper is het om een aansprakelijkheidsverzekering te gebruiken indien je onverhoopt schade veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak slechts een paar euro per maand. Indien je een half uur (30 minuten) op een go sharing scooter rondrijdt met een verlaagd eigen risico dan kost dit je al 1.50 euro.

Go sharing prijs van een verlengde reservering en parkeren

Persoonlijk zou ik er nooit voor kiezen om te betalen voor een verlengde reservering en parkeren. Het enigste wat je er mee koopt is dat iemand anders niet met de scooter weg kan rijden. Indien niemand in de tussentijd (dat je de scooter niet nodig hebt) de scooter gebruikt dan staat die nog steeds gratis op dezelfde plek. Indien dat onverhoopt toch wel het geval is dan is er vaak wel een andere go sharing scooter op loopafstand. Een dichtstbijzijnde scooter kan je gemakkelijk in de go sharing app vinden. Een verlengde reservering is vooral een luxe optie als je niet te ver wilt lopen en op elk moment weer weg wilt kunnen rijden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor go sharing parkeren aangezien een verlengde reservering ook een vorm is van betalen voor parkeren.

Go sharing scooter gratis via promotiecode

Een go sharing scooter kan je helaas niet gratis huren. Het is daarentegen wel mogelijk om gratis 25 minuten cadeau te krijgen ter waarde van 7.25 euro. Hiermee krijg jij 25 minuten gratis rijden op een go sharing scooter waarbij je twee weken de tijd hebt om die minuten te verbruiken. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee! Klik hiervoor in de go sharing app na gratis registratie op het poppetje op de map en vervolgens op ‘Promotiecodes’ en vul de volgende promotiecode in: KFRHIE

Stap 1: Klik op het “poppetje”
Stap 2: Klik op ‘Promotiecodes’ en type plus verstuur de volgende promotiecode KFRHIE

Go sharing kortingscode / go sharing promocode

Online zijn helaas geen kortingscodes te vinden om specifiek de go sharing prijs te verlagen. Wat je wel kunt doen om de go sharing kosten te verlagen is een go sharing bundel aan minuten te kopen. Dit kan je rechtstreeks via de go sharing scooter website/app doen of via Tripper. Bij de laatstgenoemde site kan je (op moment van updaten van deze blog) 52% korting krijgen als je via die site 50 minuten aankoopt. Een belangrijk te vermelden nadeel van Tripper is wel dat de minuten niet onbeperkt geldig zijn (slechts één maand). Die beperkte geldigheid is niet van toepassing als je de minuten rechtstreeks via de go sharing website of app koopt (waarbij je de korting van Tripper misloopt).

52% korting per minuut dankzij een Tripper 50 minuten bundel
52% korting per minuut dankzij een Tripper 50 minuten bundel

Go sharing 15% korting op Go Sharing Scooter rijden

Soms zijn er go sharing scooters in jouw buurt die goedkoper zijn dan andere te huren scooters. Hierdoor krijg je dan 15% korting op de reguliere kosten van een go sharing scooter huren. Deze kan je herkennen op de map met een paars cadeautje rechtsboven het scooter icoontje. Als je hierna daarop klikt zie je het volgende:

Rijden met korting op een go sharing scooter door 15% korting op de rit
Rijden met korting op een go sharing scooter door 15% korting op de rit

In bovenstaande screenshot van de go sharing app staat 0.29 euro per minuut. Dit hoeft niet voor jou van toepassing te zijn als je goedkopere minuten bundels hebt gekocht natuurlijk. Zoals eerder uitgelegd koop je een bundel minuten en dan krijg je extra tegoed in euro waarbij er altijd in de app staat 0.29 euro per minuut (in principe krijg je door extra tegoed wel de lagere per minuut prijs). Indien je 15% korting per minuut krijgt op een bedrag van 0.29 euro per minuut dan doe je dus langer met je bundel/tegoed wat resulteert in meer minuten rijden.

Conclusie go sharing kosten scooter

Het goedkoopste is natuurlijk fietsen of wandelen. Indien je toch graag een scooter gebruikt dan is een go sharing scooter goedkoper tot 9 uur rijden per maand in vergelijking met zelf een scooter kopen (via Tripper tot 15 uur). Indien je gebruik maakt van een go sharing promotiecode (KFRHIE) na registratie dan krijg je 25 minuten gratis om te rijden (t.w.v. 7.25 euro). Vervolgens is het slim, indien de go sharing scooter je bevalt, om te kiezen voor een voordeelpakket. Hiermee koop je een bundel minuten waardoor de prijs per minuut goedkoper wordt. Indien je ten slotte een creditcard hebt waarmee je cashback krijgt dan kan je extra korting regelen op de go sharing scooter prijs. Veel scooterplezier voor de lezers die het graag (gratis) willen uitproberen.

Delen:

3 Antwoorden aan “Go sharing scooter kosten: duur of toch heel goedkoop?”

  1. Als er een scooter vrij is en ik reserveer hem en vervolgens pas gebruik na 10 minuten , betaal ik OOK die 10 minuten? Dat maakt het extra duur zonder te gebruiken.
    Jammer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.