Crypto.com VISA card review | Nog steeds interessant?

Delen:

De Ruby Steel Crypto.com VISA card is nog steeds de moeite waard. In deze blog beargumenteer ik waarom dat zo is op basis van mijn eigen ervaring gedurende de afgelopen tien maanden met de rode VISA pas . Hiermee hoop ik jullie net zo enthousiast te maken als dat ik al ben. De belangrijkste voordelen van de Ruby Steel Crypto.com VISA card zijn 2% cashback en gratis Spotify Premium.


De Ruby Steel Crypto.com VISA card kan je direct gratis aanvragen door hier te klikken. Een andere manier is om direct de Crypto app te downloaden en de volgende referral code bij aanmelding te gebruiken: ah77q9e2sp


Laatste update: 16/5/2021

Lees ook: GRATIS CRYPTO VERDIENEN T.W.V. +/- 49 EURO | COINBASE EARN

Cashback en gratis Spotify Premium is nog steeds mogelijk

Via de Crypto.com VISA card krijg je 1 tot 8% cashback afhankelijk van welke je precies kiest. Zelf heb ik destijds gekozen voor de rode Ruby Steel Crypto.com VISA card. Deze heb ik nu sinds juli 2020 inmiddels grofweg 10 maanden in gebruik. Deze bevalt mij nog steeds uitstekend waarmee ik 2% cashback krijg op iedere betaling met deze VISA pas. Bij een betaling van bijvoorbeeld 100 euro is dit 2 euro retour (2% van 100). Het werkt ongeacht hoe klein het bedrag dat je ermee afrekent. Naast 2% cashback biedt de Ruby Steel Crypto.com VISA card ook gratis Spotify Premium in de vorm van 100% cashback.

Een ander in mijn ogen geschikt alternatief is de blauwe ‘Midnight Blue’ Crypto.com VISA card. Hiermee krijg je 1% cashback. Naast de blauwe en rode zijn er ook andere kleuren/types verkrijgbaar. Hiermee krijg je vanaf 3% cashback en andere voordelen zoals gratis Netflix, Amazone Prime en nog veel meer. Persoonlijk vind ik die andere Crypto.com VISA cards ondanks de extra voordelen niet interessant (hierover later meer).

158 euro cashback verdiend in 10 maanden (15.80 euro per maand)

Zoals gezegd heb ik sinds juli 2020 de Ruby Steel Crypto.com VISA card in gebruik; hiermee heb ik in grofweg tien maanden in totaal 158 euro verdiend aan cashback. Per maand is dit 15.80 euro. De blauwe ‘Midnight Blue’ card levert 1% cashback op. Indien ik destijds voor deze kaart zou hebben gekozen, dan had ik 79 euro verdiend oftewel 7.90 euro per maand (de helft ten opzichte van de rode ‘Ruby Steel’ card). Ook de moeite waard als je het mij vraagt.

Gratis Spotify Premium t.w.v. 100 euro over 10 maanden (9.99 euro per maand)

Zoals gezegd luister ik ook sinds juli 2020 gratis naar Spotify Premium t.w.v. 9.99 euro per maand. Dankzij de ‘Ruby Steel’ Crypto.com VISA card krijg ik 100% cashback op Spotify Premium. Dit is het voordeel van de rode ‘Ruby Steel’ card ten opzichte van de blauwe ‘Midnight Blue’ card. Met de laatstgenoemde krijg je enkel 1% cashback en verder niets. Aangezien ik al tien maanden lang geniet van gratis Spotify Premium heb ik hiermee grofweg 100 euro bespaard.

Welke Crypto.com VISA card is nu de meest interessante?

De Ruby Steel Crypto.com VISA card is nog steeds de meest interessante

De rode Ruby Steel Crypto.com VISA card is in principe nog steeds de meest interessante. Om deze pas aan te vragen dien je tegenwoordig 350 euro vast te zetten (‘staken’) in de crypto munt CRO. Dit doe je snel en gemakkelijk in de Crypto app. Door het vast te zetten kan je gedurende zes maanden niks met die 350 euro omdat je het geïnvesteerd hebt in de crypto CRO. Gedurende die tijd kan de koers van de munt dalen, stijgen of gelijk blijven (bij mijzelf is die overigens gestegen).

De onzekerheid van de CRO koers is een risico die je zult moeten nemen wil je deze ‘Ruby Steel’ Crypto.com VISA card aanvragen. Na de ‘stake’ periode van zes maanden kan je de crypto munt CRO overigens op ieder moment verkopen of gewoon vast laten staan. Zelf heb ik ervoor gekozen om het vast te laten staan omdat je hiermee het voordeel van 2% cashback en gratis Spotify Premium behoudt. Indien je ervoor kiest om te verkopen dan zal je enkel nog 1% cashback krijgen met de ‘Ruby Steel’ Crypto.com VISA card.

Overzicht verschillende Crypto.com VISA card die aan te vragen zijn waarbij de rode Ruby Steel pas de meest interessante is
Overzicht van de verschillende Crypto.com VISA cards die aan te vragen zijn waarbij de rode Ruby Steel pas de meest interessante is

Zoals je hierboven in de afbeelding kunt zien is de investering van 350 euro van toepassing op de rode Ruby Steel VISA pas. Voor de blauwe geldt 0 euro en voor de andere pasjes geldt dat deze vanaf 3500 euro investering gratis aan te vragen zijn. Persoonlijk vind ik dat teveel risico waardoor naar mijn mening enkel de rode en blauwe pas interessant zijn om gratis aan te vragen.

Wat is de huidige terugverdientijd van de Ruby Steel Crypto.com VISA card?

Terugverdientijd is misschien niet het juiste woord maar het maakt wel duidelijk of de Ruby Steel Crypto.com VISA card nog steeds interessant is om gratis aan te vragen. Ik ben van mening dat het antwoord hierop ‘ja’ is en ik zal dat hieronder beargumenteren.

Indien we er voor het gemak vanuit gaan dat ik een gemiddelde gebruiker ben van de Ruby Steel Crypto.com VISA card dan is de terugverdientijd als volgt te beredeneren:

  • Investeren in de cryptomunt CRO om de Ruby Steel Crypto.com VISA card gratis aan te vragen: 350 euro (gemakkelijk en snel via de Crypto app te doen);
  • Cashback per maand: 15.80 euro (2% cashback op gemiddelde uitgaven van 790 euro per maand);
  • Gratis Spotify Premium t.w.v. 9.99 euro per maand;
  • $25 welkomstbonus (20.50 euro) met referral code: ah77q9e2sp

Indien jouw gemiddelde uitgaven meer zijn per maand dan verdien je de VISA pas sneller terug. Indien het minder is dan geldt natuurlijk het tegenovergestelde.

Indien je de welkomstbonus van 20.50 euro aftrekt van de investering van 350 euro dan blijft er 329.50 euro over. Indien je dit vervolgens deelt door 25.79 euro (15.80 + 9.99 euro) dan is de terugverdientijd 12.77 maanden. Indien we dit voor het gemak naar boven afronden dan geldt dat je na grofweg 13 maanden de Ruby Steel Crypto.com VISA card volledig hebt terugverdiend (let op: hierbij gaan we we er voor het gemak vanuit gaan dat jouw inleg van 350 euro straks niets meer waard zou zijn).

Indien jouw inleg van 350 euro gelijk blijft dan is er natuurlijk niet sprake van terugverdienen. Je zou het winst kunnen noemen of simpelweg de waarde die de kaart je biedt in euro per maand (voor mij persoonlijk is dat dus gemiddeld 25.79 euro per maand). Mijn oorspronkelijke investering in CRO is meer waard geworden waardoor ik naast een welkomstbonus, 2% cashback en gratis Spotify Premium ook nog winst heb gemaakt op de koers van CRO (indien ik die op dit moment zou verkopen).

Wat betekent een koersstijging voor mijn investering van 350 euro in CRO?

De rode ‘Ruby Steel’ Crypto.com VISA card is in principe gratis indien de koers van CRO gelijk blijft. Zoals hierboven omschreven dien je 350 euro vast te zetten in de cryptomunt CRO om de pas gratis aan te vragen. Indien de koers stijgt dan krijg je geld toe bij verkoop omdat jouw inleg van 350 euro meer waard zal zijn geworden. Indien de koers daalt dan kost het geld bij verkoop omdat jouw inleg dan minder waard geworden zal zijn.

De koershistorie van de crypto CRO kan je vinden door hier te klikken.

Zie hieronder een overzicht van wat een verschillend percentage stijging of daling van de CRO koers betekent voor jouw investering van 350 euro in CRO. Indien de koers bijvoorbeeld stijgt met 20% dan zal jouw investering van 350 stijgen tot 420 euro (70 euro winst). Indien jouw investering daarentegen bijvoorbeeld zakt met 30% dan zal het nog 245 euro waard zijn (105 euro verlies).

700 euro200% (100% stijging van de CRO koers)
665 euro190% (90% stijging van de CRO koers)
630 euro180% (80% stijging van de CRO koers)
595 euro170% (70% stijging van de CRO koers)
560 euro160% (60% stijging van de CRO koers)
525 euro150% (50% stijging van de CRO koers)
490 euro140% (40% stijging van de CRO koers)
455 euro130% (30% stijging van de CRO koers)
420 euro120% (20% stijging van de CRO koers)
385 euro110% (10% stijging van de CRO koers)
350 euro100% (indien de koers van CRO gelijk blijft
315 euro90% (10% daling van de CRO koers)
280 euro80% (20% daling van de CRO koers)
245 euro70% (30% daling van de CRO koers)
210 euro60% (40% daling van de CRO koers)
175 euro50% (50% daling van de CRO koers)
140 euro40% (60% daling van de CRO koers)
105 euro30% (70% daling van de CRO koers)
70 euro20% (80% daling van de CRO koers)
35 euro10% (90% daling van de CRO koers)
00 (100% daling van de CRO koers)
De impact van een stijging of daling van de crypto CRO op jouw 350 euro inleg

Koers verloop van de crypto CRO sinds juni 2020
Koers verloop van de crypto CRO sinds juni 2020

Wat zijn de nadelen van de Ruby Steel Crypto.com VISA card?

Om een compleet en eerlijk plaatje te geven heb ik hieronder ook de nadelen neergezet. Persoonlijk ben ik van mening dat de voordelen van de Ruby Steel Crypto.com VISA card groter zijn dan de nadelen. Hierom heb ik de pas destijds gratis aangevraagd en gebruik ik deze sinds 10 maanden nog steeds.

Het is in principe geen creditcard

De Ruby Steel Crypto.com card is een Debit VISA pas. Hierdoor is het geen creditcard en moet je via de Crypto.com app er eerst eenvoudig geld opzetten voordat je een betaling kunt doen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld wel een creditcard gebruiken om dat gratis te doen. Ik zet zelf via mijn ING creditcard geld op de Ruby Steel Crypto.com VISA card. Door te betalen in combinatie met Curve voelt het wel net alsof je via een creditcard betaalt dankzij de ‘time travel’ functie.

Het wordt niet overal geaccepteerd

Een belangrijk nadeel van de Ruby Steel Crypto.com VISA card is dat de betaalmethode Visa niet overal wordt geaccepteerd. Een voorbeeld van een winkel waar deze niet geaccepteerd wordt is de Albert Heijn supermarkt. Het is daarom handig om wel voor een Maestro pas ernaast te zorgen (die vrijwel iedereen heeft) zodat je altijd digitaal kan betalen.

Upgraden kost vijftig euro

Het is handig als je van te voren beslist welke Crypto.com VISA card voor jou specifiek het beste is. Als je namelijk later besluit om bijvoorbeeld van de blauwe Midnight Blue pas te upgraden naar een luxere Crypto.com VISA card dan kost je dit vijftig euro. Dit is natuurlijk zonde geld. Deze kosten hoef je alleen niet te betalen als de kaart nog niet verzonden is. 

Stopzetten kost vijftig euro 

Als je op een gegeven moment denkt: ik wil de Crypto.com VISA card niet meer gebruiken en ik wil deze stopzetten dan kost dit 50 euro. Dit is wel te voorkomen door ervoor te zorgen dat je geen saldo op de kaart hebt staan. Dit is wel handig om te weten zodat je kunt voorkomen dat je 50 euro moet betalen.

Inactiviteit kosten van vijf euro per maand na één jaar

Indien je de Crypto.com VISA card gedurende twaalf maanden niet hebt gebruikt om een betaling mee te doen dan moet je inactiviteit kosten betalen. Dit kost vijf euro per maand. Ook dit kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat er geen saldo op je kaart staat. Als er geen saldo op je kaart staat zal er geen inactiviteit kosten in rekening gebracht worden. Dit werkt een beetje hetzelfde zoals ze bij PayPal geïntroduceerd hebben.

Hoe kan je de ‘Ruby Steel’ Crypto.com VISA card aanvragen?

De Ruby Steel Crypto.com VISA card kun je direct aanvragen door hier te klikken. Een andere manier is om direct de Crypto app te downloaden en de volgende referral code bij aanmelding te gebruiken: ah77q9e2sp

Bij aanvraag van een Ruby Steel Crypto.Com VISA card (of een hoger level variant) via één van bovenstaande manieren krijgen wij allebei 25 dollar cadeau (ongeveer 20.50 euro met de huidige wisselkoers).

Lees ook: ALLES OVER DE CURVE CARD | TIPS NA ÉÉN JAAR GEBRUIK


Disclaimer: sommige links zijn ‘referral’ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

De door Geldhamster.nl in deze blog verstrekte informatie is geen beleggingsadvies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële keuzes die je maakt n.a.v. het lezen van deze blog.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.