Optimaal betalen = geld besparen

Optimaal betalen = geld besparen 💳 | tot 9% cashback

Delen:

Optimaal betalen, wat is dat überhaupt? Goede vraag, zelf heb ik nog nooit iemand over optimaal betalen gehoord. Volgens mij is optimaal betalen het op zo’n manier betalen dat je hierdoor geld kunt besparen. Afhankelijk van de situatie wordt er gekozen voor een manier van betaling waardoor cashback mogelijk is. Ik ken niemand in mijn directe omgeving die er net als ik voor kiest om optimaal te betalen. Cashback op een betaling in de supermarkt of winkel heb ik nog nooit iemand over gehoord. Wil je ook optimaal betalen dan moet je eenmalig een en ander instellen en vervolgens ben je er weinig tijd aan kwijt.

Ik verdien dankzij mijn manier van betalen 2% cashback op iedere betaling waarbij betaling met Mastercard/VISA mogelijk is. Indien je een nieuwe gratis klant bent van Curve krijg je 1% extra cashback. In combinatie met de MCO Visa Ruby Steel Visa card is 3% cashback mogelijk. Hiervoor heb ik zelf destijds gekozen. In essentie is het echter mogelijk om tot 9% cashback te verdienen afhankelijk van welke MCO Visa card je kiest. In deze blog leg ik je uit hoe ik optimaal betaal in (online) winkels en supermarkten om geld te besparen.

Laatste update: 04-12-2020

Lees ook: MCO VISA CARD REVIEW CRYPTO.COM | TOT 9% CASHBACK

Optimaal betalen: wanneer is het mogelijk?

De manier die ik kies om te betalen is afhankelijk van welke betalingsmogelijkheden worden geaccepteerd. Mastercard en/of VISA betaling via Apple Pay heeft altijd mijn voorkeur vanwege de besparingsvoordelen die dit mij biedt. Voorbeelden van winkels die deze mogelijkheid aanbieden zijn de Lidl, de Aldi en McDonald’s. Indien het niet mogelijk is betaal ik met mijn Maestro pas via Apple Pay. Maestro wordt vrijwel overal geaccepteerd.

Optimaal betalen is mogelijk bij een Mastercard en/of VISA betaling

Indien een Mastercard en/of VISA betaling mogelijk is dan betaal ik via Apple Pay met Curve. In de Curve app heb ik mijn ING creditcard standaard gekoppeld. Hierdoor kan ik met Apple Pay betalen via creditcard terwijl ING deze mogelijkheid zelf nog niet biedt. Het voordeel hiervan is dat ik mijn ING creditcard pasje thuis kan laten. Via de ‘time travel’ functie van de Curve app zet ik de betalingen met mijn ING creditcard over op mijn rode MCO Visa Ruby Steel card. Hierdoor krijg ik standaard 2% cashback op mijn betalingen. Ik vind dit zelf enorm de moeite waard en daarom probeer ik altijd via Mastercard/VISA te betalen.

Indien je als nieuwe klant de gratis Curve Card aanvraagt krijg je de eerste drie maanden 1% extra cashback waardoor je totale cashback 3% zal zijn gedurende de eerste tijd. Zelf gebruik ik de Curve Card reeds langer dan drie maanden waardoor ik die cashback niet meer krijg. Ik zou kunnen upgraden naar een betaalde variant van Curve maar dit vind ik niet de moeite waard omdat dit minstens 9.99 euro per maand kost terwijl ik dit niet goed zal kunnen maken met de 1% cashback.

Niet mogelijk bij een Maestro betaling

Indien een Maestro betaling de enige optie is dan betaal ik via Apple Pay en kies er dan voor om mijn ING en/of Rabo pas te gebruiken. De ING Maestro pas is voor mijn individuele rekening en de Rabo Maestro pas is voor mijn gezamenlijke rekening.

Waarom gebruik ik zoveel verschillende manieren om optimaal te kunnen betalen?

Apple Pay

Apple Pay zorgt ervoor dat ik mijn portemonnee thuis kan laten. Eenvoudig en snel via mijn mobiele telefoon betalen. Als ik hiermee wil betalen kan ik kiezen tussen verschillende pasjes: Curve Card (betalen via mastercard of VISA), ING Maestro pas (individuele rekening), Rabo Maestro pas (gezamenlijke rekening) de Bunq Travel card (voor vakanties gebruik ik deze). Naast Bunq, heb ik ook pasjes van N26, Openbank, en Revolut. Bunq Travel card heeft voor nu mijn voorkeur voor op vakantie en daarom heb ik die andere niet in Apple Pay staan.

Curve

Curve is een soort van digitale portemonnee voor Mastercard en VISA pasjes. Je kunt in de Curve app verschillende pasjes toevoegen, hierdoor heb je je portemonnee eigenlijk altijd bij je. Een nadeel van Curve is wel dat je je Maestro pasjes niet kunt toevoegen. In principe is dit geen probleem aangezien je deze kunt toevoegen aan Apple Pay. Een uitgebreide review van Curve kan je hier lezen.

ING Creditcard

Mijn ING creditcard zorgt ervoor dat mijn Curve debit Mastercard gebruikt kan worden alsof het een “echte” creditcard is. De volledige bestedingsruimte op mijn ING creditcard kan ik gebruiken via de Curve Card. Het voordeel hiervan is dat ik geen geld hoeft te storten op mijn Curve debit Mastercard terwijl dit normaal gesproken wel zou moeten om zo’n card te kunnen gebruiken.

Lees ook: WEL OF NIET OVERSTAPPEN VAN ING NAAR NIEUWE INTERNET BANK?

MCO Visa Ruby Steel Red Card

Deze VISA card ben ik het meest enthousiast over want hiermee kan ik daadwerkelijk geld besparen door de cashback. Dankzij de combinatie met Curve kan ik iedere betaling die ik met de ING creditcard op Curve heb gedaan omzetten. Via de ‘time travel’ functie kan ik (zo lang de betaling nog niet definitief is afgeschreven op mijn creditcard en binnen 90 dagen) elke betaling die ik gedaan heb op mijn rode MCO Visa Ruby Steel metal card zetten waardoor ik 2% cashback krijg. Zelf kies ik ervoor om dit één keer per maand te doen maar je kunt het ook na iedere betaling zelf doen. Uiteraard is het ook mogelijk om in Curve het MCO Visa pasje te gebruiken bij een betaling maar ik gebruik liever eerst mijn ING creditcard. Hierdoor hoef ik er niet aan te denken om geld te storten op de MCO Ruby Steel metalen pas.

‘Time Travel’ functie van de Curve Card in de Curve app
10% cashback tot en met september bij de Lidl, Aldi, Deliveroo, Dominos en McDonald’s
10% cashback was mogelijk tot en met september 2020. Vanaf oktober 2020 geldt een standaard cashback van 1 tot 8% afhankelijk van welke MCO Visa card je kiest.

Bunq Travel Card

Dankzij de Bunq Travel Card bespaar ik tot 3% aan wisselkoers kosten op vakantie. Daarnaast kan je gemakkelijk geld storten op deze pas via iDeal. Dat zijn de belangrijkste redenen om deze pas te gebruiken om geld te besparen op vakantie. Als je de Curve Card hebt kan je hiermee in principe ook tot 3% aan wisselkoers kosten besparen. Beide cards zorgen ervoor dat je geen wisselkoers kosten meer hebt.

Conclusie optimaal betalen

Sommige mensen zullen misschien denken, wat een gedoe voor een simpele betaling. Zelf ben ik van mening dat het zeker de moeite waard is om te betalen op de manier zoals ik het doe. Twee tot negen procent cashback vind ik de moeite waard om op deze manier te betalen. Als je gemiddelde uitgaven per maand 1000 euro zijn met pas betaling krijg je hierdoor 20 tot 90 euro terug via cashback. Indien je een nieuwe klant van Curve bent krijg je t/m september 30 tot 100 euro terug per maand in dezelfde situatie vanwege de 1% extra cashback. Als je vooral afrekent in winkels waarbij je niet met Mastercard en/of VISA kunt betalen zoals de Albert Heijn dan is het misschien niet de moeite waard. Je zult zelf die afweging moeten maken.

Ik denk overigens dat er weinig mensen zijn die betalen op de manier zoals ik dat doe. Weet in ieder geval dat als je een klein beetje moeite erin steekt om een en ander in te stellen dat je gemakkelijk cashback kunt verdienen.

Hoe reken jij af online en in bijvoorbeeld winkels plus supermarkten? Laat het weten in een reactie onderaan deze blog. Ik ben benieuwd.

Lees ook: SPOTIFY PREMIUM GRATIS  | ONBEPAALDE TIJD EN ONBEPERKT

Delen:

Een antwoord op “Optimaal betalen = geld besparen 💳 | tot 9% cashback”

  1. Ik doe min of meer hetzelfde. Alleen krijg ik ook nog cashback bij het geld ‘storten’ in de wallet van mijn MCO VISA en bij het ‘storten’ van geld op mijn rekening waar mijn Maestro pas aan gekoppeld is.

    Overigens gebruik ik in het buitenland ook de MCO VISA deze heeft namelijk dezelfde gunstige wisselkoers als de bunq TravelCard.

    Mijns inziens is het trouwens in Nederland niet echt een probleem dat je geen Maestro onder Curve kan hangen. Het echte probleem is dat de Curve card zelf niet (ook) een Maestro kaart is.

    Waarom staat je MCO app trouwens op £, deze kan je in de instellingen gewoon op € zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.