Gratis parkeren app Gaiyo | Hoe werkt het?

Delen:

Heb je al van de gratis parkeren app Gaiyo gehoord? Nee? Ik ook niet tot voor kort. De Gaiyo app heb ik natuurlijk uitgeprobeerd omdat je hiermee gemakkelijk geld kunt besparen. Het is een nieuwe mobiele app met allerlei functies waaronder gratis parkeren vanwege geen transactiekosten. Deze blog richt zich enkel op de gratis parkeerfunctie van de Gaiyo app. De overige functies van de Gaiyo app ga ik zelf geen gebruik van maken. Deze Gaiyo app functies zijn vooral interessant als je zelf geen vervoer hebt. De Gaiyo app biedt namelijk een overzicht van allerlei verschillende soorten (openbaar) vervoer waarvan je gebruik kunt maken bij jou in de buurt. Best handig als je zelf geen vervoer hebt! Indien je een auto hebt dan is enkel de gratis parkeerfunctie van de Gaiyo app interessant.

Laatste update: 27-05-2021

Lees ook: 11% CASHBACK LIDL T/M 13 JUNI | €20 GRATIS BESTEDEN 🛒

Gratis parkeren zonder transactiekosten met de app Gaiyo

Gratis parkeerfunctie van de Gaiyo app. Parkeren zonder transactiekosten en overige kosten. Hoe werkt het en hoe kan je zelf gratis parkeren?
Gratis parkeerfunctie van de Gaiyo app. Parkeren zonder transactiekosten en overige kosten. Hoe werkt het en hoe kan je zelf gratis parkeren?

De meeste parkeren apps rekenen transactiekosten tussen de 0.25 en 0.35 euro. Bij de Gaiyo app daarentegen is het gratis om te parkeren want er zijn geen transactiekosten. Hiernaast zijn er ook geen overige kosten zoals een betaald abonnement of registratiekosten. Gratis betekent overigens natuurlijk niet dat je geen parkeergeld moet betalen. Dit moet wel betaald worden waarbij je door gratis te parkeren met de Gaiyo app enkel de transactiekosten bespaart per parkeeractie. Indien je bijvoorbeeld 20 keer per maand betaald parkeert dan scheelt je dit tussen de 5 en 7 euro per maand. Op jaarbasis is dit een bedrag van tussen de 60 en 84 euro. Gemakkelijk besparen als je het mij vraagt!

Het is overigens vrijwel altijd goedkoper om transactiekosten te betalen (door een andere app dan Gaiyo te gebruiken zoals bijvoorbeeld Parkmobile of Flitsmeister Parkeren) in plaats van teveel geld in zo’n automaat te gooien van te voren. Vaak dien je van te voren een inschatting te maken hoe lang je ergens wilt parkeren. Indien het dan onverhoopt toch langer duurt, omdat het bijvoorbeeld erg gezellig is, dan moet je terug naar die parkeerautomaat en er extra geld ingooien om parkeertijd bij te kopen.

Dankzij een gratis parkeren app zoals Gaiyo kan je een parkeeractie op ieder moment stopzetten waardoor je nooit voor teveel parkeertijd betaald. Indien je precies op tijd terugkomt bij zo’n parkeerautomaat dan heeft het natuurlijk niet zoveel zin om een parkeren app te gebruiken. Het is hierom erg persoonlijk of een parkeerapp je kan helpen om geld te besparen. Dankzij de Gaiyo app is het in ieder geval altijd gratis om te parkeren dankzij de gratis parkeerfunctie.

Wat is het nadeel van parkeren met Gaiyo?

Een nadeel is dat het (nog) niet mogelijk is om in parkeergarages gratis te parkeren met de Gaiyo app (hetzelfde geldt overigens voor de Flitsmeister app). Dit betekent dat als je per sé met een mobiele app wilt parkeren dat je hiernaast nog een alternatieve parkeer app nodig hebt. Een ideaal alternatief welke ik nog steeds zal blijven gebruiken is Parkmobile (klik hier voor 5 euro gratis parkeren tegoed). Indien je je via mijn link aanmeldt kan je tot 5 euro gratis parkeren.

Parkmobile is handig omdat je hiermee in vrijwel alle parkeergarages kunt parkeren waarbij de slagboom automatisch opengaat. Ik heb zelfs wel eens zeer goedkoop op een privé parkeerterrein van de KFC in Amsterdam geparkeerd dankzij de Parkmobile app. Zonder die Parkmobile app was dat niet mogelijk geweest. Dankzij Parkmobile was ik hierdoor minder parkeergeld kwijt (vanwege een goedkope parkeerlocatie) ondanks de (lage) transactiekosten. Een functie zoals deze heeft de gratis parkeren app van Gaiyo helaas (nog) niet.

Hoe werkt gratis parkeren met de Gaiyo app?

Parkeren met de Gaiyo app werkt heel simpel en gratis. Je betaalt alleen voor de tijd dat je parkeert en verder nergens voor.

Stappenplan gratis parkeren met de Gaiyo app:

  1. Download de Gaiyo app en registreer gratis een account;
  2. Zoek de plaats op waar je wilt parkeren;
  3. Bevestig de parkeerzone (let op: parkeren in garages is nog niet mogelijk; wel via Parkmobile);
  4. Start je gratis parkeeractie;
  5. Als je klaar bent met parkeren stop je de parkeeractie.

De kosten worden automatisch in rekening gebracht via de ‘wallet’ (waarop je van te voren geld kunt zetten) of gewoon via automatische incasso.

Heb je zelf nog vragen over parkeren met de Gaiyo app? Klik dan hier voor ‘frequently asked questions’ zodat je goed geïnformeerd kunt beslissen of deze gratis parkeren app je iets lijkt.

Deze blog is geen betaalde promotieblog. Dit is enkel mijn eerlijke mening over de gratis parkeerfunctie van de Gaiyo app. Zelf gebruik ik de Gaiyo app nu naast de Parkmobile app omdat je hiermee gemakkelijk geld kunt besparen bij zowel het op straat parkeren als in garages. Zo lang het met de Gaiyo app niet mogelijk is om in garages te parkeren blijf ik beide parkeren apps gebruiken.

Voorheen (alvorens de introductie van Gaiyo) maakte ik overigens gebruik van de combinatie Flitsmeister parkeren voor straatparkeren (25 eurocent per parkeeractie) en Parkmobile in garages (30 cent per parkeeractie). Beide werken prima waarbij Flitsmeister parkeren iets goedkoper is maar helaas niet te gebruiken is in parkeergarages.

Lees ook: VIVID CRYPTO | GRATIS CRYPTO KOPEN + VERKOPEN & 20 EURO


Disclaimer: sommige links zijn ‘referral’ links waarvoor Geldhamster.nl een kleine vergoeding ontvangt. Deze vergoeding wordt gebruik als bijdrage in de kosten van de blog en om deze regelmatig te updaten en verbeteren. Enkel producten van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb worden aangeraden. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke mening van een enthousiaste gebruiker.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.